Quantcast

Dėl į Nerį išsiliejusių nuotekų areštuota keturių bendrovių turto

Dėl vandentiekio avarijos Vilniuje, kai į Neries upę išsiliejo itin daug nuotekų, teismas areštavo keturių už tai atsakingų bendrovių turto.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį patenkino Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento prašymą pritaikyti laikinąsias ieškinio apsaugos priemones ir areštavo po 630 tūkst. eurų vertės „Archinocos“, „Ribinio būvio“, Statybos projektų ekspertizės centro ir „Vilniaus rentinio“ turto.

Departamentas teismo prašo iš keturių bendrovių išieškoti 630 tūkst. eurų gamtai padarytos žalos.

Didelė dviejų nuotekų vamzdžių avarija Vilniaus Upės gatvėje pernai gruodį įvyko šalia statomo verslo centro „Green Hall 3“ požeminės automobilių stovėjimo aikštelės statybvietės. Joje atsivėrus smegduobei ir nutrūkus magistraliniams vamzdžiams, iš jų į upę išbėgo 46 tūkst. kubų nuotekų.

Speciali komisija nustatė, kad nuotekų sistema buvo pažeista, sugriuvus statomai atraminei sienelei. Pasak komisijos, techninį ir darbo projektą rengusi „Archinova“ ir jo konstrukcinę dalį ruošęs „Ribinis būvis“ neįvertino nuotekų linijos papildomų apkrovų. Įrengiant laikiną sieną, „Vilniaus rentinys“ dar neturėjo leidimo statybai, o dalinę ekspertizę atlikęs Statybos projektų ekspertizės centras pažeidė statybos techninį reglamentą.


Šiame straipsnyje: nuotekų avarijaNeris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių