Quantcast

Dėl elgesio per gėjų eitynes P.Gražuliui ir K.Uokai – 200 Lt bauda

Vilniaus teismas Seimo narius Petrą Gražulį ir Kazimierą Uoką pripažino kaltais dėl administracinių pažeidimų per seksualinių mažumų eitynes Vilniuje prieš dvejus metus ir skyrė jiems 200 litų baudas.

Abu parlamentarai nubausti už policijos specialiosios juostos, ribojusios įvykio vietos perimetrą, perėjimą.

Jiems skirta didžiausia už šį pažeidimą galima bausmė.

Teismo sprendimą P.Gražulis sakė skųsiantis. K.Uoka sakė dar nagrinėsiantis teismo sprendimą.

Abu parlamentarai buvo teisiami tik dėl vieno pažeidimo, nors policija buvo surašiusi tris administracinių teisės pažeidimų protokolus. Be anksčiau minėto užtvaro perėjimo, parlamentarai kaltinti pasipriešinę policijai ir nevykdę policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų.

Tačiau norint patraukti atsakomybėn Seimo narį už pažeidimus, už kuriuos numatytas administracinis areštas, būtina gauti išankstinį Seimo sutikimą suvaržyti parlamentaro laisvę. Seimas tokio sutikimo nedavė.

Šios dvi bylos į Vilniaus miesto 1-ąjį teismą grįžo, kai vasario 24 dieną Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjų kolegija nutarė grąžinti pirmosios instancijos teismui iš naujo spręsti politikų patraukimo administracinėn atsakomybėn klausimą.

2010 metų lapkričio pradžioje Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas buvo nutraukęs administracinių teisės pažeidimų bylas K.Uokai bei P.Gražuliui. Jo teigimu, parlamentarų veiksmai per seksualinių mažumų eitynes buvo verti baudžiamųjų bylų. Seimas atsisakė panaikinti šių parlamentarų teisinį imunitetą ir leisti suvaržyti jų laisvę, todėl esą bylos nebuvo galima nagrinėti, nes už jų pažeidimus gresia ir areštas.

Šį apylinkės teismo sprendimą sostinės policija apskundė LVAT, kuris pareiškė, kad pirmosios instancijos teismas bet kuriuo atveju turėjo nagrinėti Seimo narių patraukimo administracinėn atsakomybėn už vieną iš inkriminuotų veikų, už kurią nenumatyta administracinio arešto nuobauda.

Seimo nariai P. Gražulio ir K.Uoka administracinėn atsakomybėn buvo patraukti už tai, kad prieš porą metų vykusių homoseksualų eitynių metu Vilniuje, šalia Baltojo tilto, pasipriešino policijos pareigūnams, perėjo policijos užtvarus, pažymėtus specialiąja juosta su užrašu „stop policija“ ir nevykdė policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų.
Pirmosios Lietuvoje seksualinių mažumų eitynės vyko 2010 metų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingaumas

Teisingaumas portretas
Gražulis tik triumfuoja, kai į jo kvailumą kas nors reaguoja. Gaila, kad toks žmogus yra renkamas į Seimą.

nepravardžiuokite

nepravardžiuokite  portretas
pederastus gėjais

vvv

vvv portretas
Mazai dar gavo. Grazulis nieko nesugeba,tik sugeba tokiais pigiais triukais save parodyti. Dar seimo narys,o ka pats daro. Von tokia is seimo.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių