Quantcast

Daugiabučiuose įsikūrusios įmonės bus priverstos išsikelti

Daugiabučiuose ar kai kuriuose visuomeninės paskirties pastatuose veikiančios įmonės bus priverstos arba išsikelti, arba keisti patalpų paskirtį, verslas pyksta, kad tokiais suvaržymais smulkiesiems išmušamas iš po kojų didžiausio jų pranašumo pagrindas - mobilumas.

Su nuo metų pradžios įteisintais reikalavimais susidurs tie, kurių higienos pasų galiojimas baigiasi, ir tie, kurie nori pradėti verslą arba kuriasi naujoje vietoje, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

Sveikatos ministro įsakymo nuostata skelbia, kad leidimas-higienos pasas neišduodamas, jeigu patalpos pagal Nekilnojamojo turto registro duomenis neatitinka veiklos, kuriai prašoma higienos paso.

Tai reiškia, kad daugiabučiuose nebegali veikti kirpyklos ir grožio salonai, odontologų kabinetai ir sporto klubai, nakvynės namai, skalbyklos ir kt., jeigu netinkamai nurodyta tų patalpų, kuriose teikiamos minėtos paslaugos, paskirtis.

Gyvenamosios paskirties pastatuose ir toliau galės dirbti tik įvairios ugdymo įstaigos, tačiau ir joms reikės su patalpomis besiribojančių butų savininkų sutikimų.

„Keisti patalpų paskirtį man užtruktų apie pusantrų metų ir kainuotų iki 20 tūkst. litų. Visą tą laiką valstybės, “Sodros„ ir privalomojo sveikatos draudimo biudžetai negaus mokesčių, o darbuotojos bus priverstos paslaugas teikti namuose. Ar tokiais būdais kovojama su šešėliu?“ - klausia dvylika darbo vietų kirpėjoms įsteigusi Kretingos įmonės „Akmenėja“ direktorė Vilija Steponavičienė.

Vilniaus visuomenės sveikatos centro vyriausioji specialistė Evelina Vilčinskienė aiškina, kad reikalavimas nebuvo verslui staigmena, tai numatantis ministro įsakymas paskelbtas 2010 metų liepą, o pusantrų metų yra pakankamas laikotarpis pasirūpinti patalpų paskirties keitimu.

Tačiau verslininkai primena, kad aprašas patvirtintas tik praėjusių metų spalį.Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba, ragindama Vyriausybę ir Seimą atšaukti „perteklinį biurokratinio pobūdžio suvaržymą“, nurodo, kad verslininkai dažniausiai patalpas nuomojasi. O fiziniai ar juridiniai asmenys bei namo bendrijos paprastai nesutinka keisti patalpų paskirties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

naikinimas

naikinimas portretas
kodel nepasakoma tiems zmonems kurie nuomuojasi tas patalpas -eikit ir pasikarkit Lietuvai jus nereikalingi ,biudzetas ir taip pilnas.

tomas

tomas portretas
Teisingas sprendimas.Gyvenamieji pastatai-skirti gyvenimui.

as

as portretas
... nuostabu ... dar daugiau bedarbiu ir emigrantu ...
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių