Quantcast

Daugiabučių renovacija: Vilniaus savivaldybė kviečia įvertinti administratorių darbą

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė pateikė Būsto energijos taupymo agentūrai (BETA) 209 daugiabučių sąrašą, kurių gyventojai panoro palankiomis sąlygomis modernizuoti savo namus. II-ąjį modernizacijos etapą buvo paskelbusi Aplinkos ministerija.

Vilniaus miesto savivaldybė buvo įpareigojusi ir pastatų administratorius, namo bendrijų pirmininkus informuoti gyventojus apie palankias renovacijos sąlygas ir atlikti apklausą, kurie namai nori dalyvauti II-ajame modernizacijos etape.

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kurie pastatų administratoriai dirbo aktyviausiai ir pateikė daugiausiai paraiškų dėl dalyvavimo II-jame renovacijos etape. Administratoriams buvo pateiktas 458 daugiabučių sąrašas, kurių faktinis šilumos energijos suvartojimas yra labai blogas. Iš visų daugiabučių namų tik 71 pateikė paraišką dalyvauti modernizacijos etape.

Pridedame sąrašą adresų pagal administruojančias daugiabučius įmones.

Administratoriaus pavadinimas

Pateiktas daugiabučių namų skaičius

Gauti pritarimai

UAB „Naujininkų ūkis“

95

23

UAB „Antakalnio būtas“

49

4

UAB „Castrade service“

1

1

UAB „Fabeta“

2

0

UAB „Grigiškių komunalinis ūkis“

9

0

UAB „Justiniškių būstas“

1

1

UAB „Lazdynų būstų ūkis“

5

0

UAB „Naujamiesčio būstas“

106

5

UAB „Priemiestis“

12

0

UAB „Rasų valda“

2

0

UAB „Senamiesčio ūkis“

106

22

UAB „Šilėja“

4

0

UAB „Vilkpėdės būstas“

13

0

UAB „Verkių būstas“

21

12

UAB „Žirmūnų būstas“

32

3

Aktyviausiai pagal pateiktų paraiškų skaičių dirbo UAB „Verkių būstas“.

Prašome visus gyventojus įvertinti daugiabučių administratorių darbą: ar informavo jus apie palankias galimybes renovuoti daugiabučius, suteikė visą reikiamą informaciją, paaiškino finansavimo sąlygas. Savo pastabas siųskite guoda.ropaite@vilnius.lt

Primename, kad valstybės parama sudaro net 40 proc. projekto vertės. Gyventojams teks mokėti 60 proc. sumos. Be to, suteikiama 100 proc. valstybės parama nepasiturintiems gyventojams, 100 proc. valstybės parama projekto parengimo, įgyvendinimo administravimo ir statybos techninės priežiūros išlaidoms padengti.

Likusieji daugiabučiai į renovacijos sąrašą pateko pačių gyventojų bei namo bendrijų pirmininkų iniciatyva.

Pirmajam renovacijos etapui buvo pateikti 26 daugiabučiai. Jiems jau parengta dokumentacija, šiuo metu vyksta viešieji aptarimai su gyventojais dėl investicinių projektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių