Quantcast

Daugiabučių administratoriai: Neapolio scenarijus nepasikartos

  • Teksto dydis:

Dėl pasikeitusios atliekų išvežimo tvarkos vilniečiai susidūrė su šiukšlių krize, kuri primena kadaise Italijos mieste Neapolyje tvyravusį chaosą. Nepaisant vykstančių nesklandumų, sostinės daugiabučių namų administratoriai pažadėjo griežtai kontroliuoti tiek atliekų vežėjus, tiek ir aplinkos priežiūrą vykdančias įmones, kurių pareiga – užtikrinti švarą ir tvarką šalia daugiabučių namų.

Daugiabučių namų, kuriuos administruoja „Mano Būsto“ grupės įmonės, gyventojai pirmieji sostinėje turėtų išsivaduoti iš atliekų išvežimo krizės padarinių. Bendrovės atstovai tvirtina, kad jie nuolat stebi situaciją ir imasi papildomų priemonių, kad šiukšlės iš konteinerių būtų išvežamos laiku.

„Nors mes nesame atliekų vežėjai, tačiau puikiai suprantame gyventojų nerimą ir pyktį, kuomet žmonės skundžiasi, jog prie jų namų kaupiasi atliekos, o vežėjai delsia jas išvežti. Todėl pastaruoju metu itin atidžiai stebime situaciją prie mūsų administruojamų namų ir, pastebėję, kad konteineriai perpildyti, nedelsiant apie tai informuojame atliekų vežėjus. Žinoma, kol naujoji tvarka pradės veikti be trikdžių, gyvetojams teks pakentėti, tačiau pasikartosiu - darome viską, kad Vilniuje nepasikartotų Neapolio krizė“, - sako bendrovės „Mano Būstas“ Vilniaus regiono vadovė Aurelija Dapkūnienė.

Ji džiaugėsi, kad atliekų išvežimo problemą ryžtingai ėmėsi spręsti ir naujasis Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis, kuris pažadėjo, kad greitu metu šiukšlių chaosas sostinėje bus suvaldytas.

Po padidinamuoju stiklu atsidūrė ir aplinkos tvarkymo įmonės, kurios rūpinasi aplinkos priežiūra šalia daugiabučių namų. Mat dalis atliekų, kurių nespėta laiku išvežti, pasklinda po kiemus, jas išnešioja benamiai gyvūnai, vėjas, asocialūs asmenys. Todėl daugiabučių administratoriai įpareigojo aplinkos tvarkytojus sustiprinti teritorijų priežiūrą Vilniaus mieste, o ypač – aplinką prie daugiabučių namų.

„Labai atidžiai stebime aplinkos tvarkytojų darbą. Ypač pastaruoju metu, kai atliekų vežimo problema tapo aktuali. Nuolat kontroliuojame, kad prie daugiabučių namų nesimėtytų šiukšlės. Jei matome, kad šalia konteinerių liko šiukšlių likučiai, nedelsdami apie informuojame aplinkos prižiūrėtojus. Džiaugiuosi, kad pastarieji atsižvelgė į susidariusią situaciją ir skyrė papildomų pajėgumų. Neabejoju, jog bendromis jėgomis mums pavyks užtikrinti švarą ir tvarką“, - kalbėjo A. Dapkūnienė.

„Mano Būsto“ Vilniaus regiono vadovė priminė, kad daugiabučių gyventojai taip pat gali informuoti administratorius apie prie jų namų susikaupusias atliekas arba besimėtančias šiukšles. Tai galima padaryti paskambinus į Klientų aptarnavimo centrą telefonu 8 700 55 966. Tiesa, yra ir paprastesnis būdas – pranešti apie problemą per savitarnos portalą arba mobiliąją aplikaciją „eBūstas“. Atsisiuntus šią programėlę užtenka telefonu arba kitu išmaniuoju įrenginiu nufotografuoti problemą ir keliais mygtukų paspaudimais nusiųsti ją namo administratoriui. Problema registruojama realiu laiku ir pradedama spręsti nedelsiant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių