Quantcast

„Darom 2009“: Karo akademijos kariūnai tvarkys Bekešo kalną

Balandžio 18-ąją, Tarptautinę paminklų ir paminklinių vietovių apsaugos dieną, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos bendruomenė kartu su visais neabejingais gamtai ir aplinkosaugai skelbs karą šiukšlėms. Tikimasi, kad į talką atvyks keli šimtai Lietuvos karo akademijos kariūnų, karininkų ir darbuotojų.

Kaip ir kasmet akademijos bendruomenė prisidės prie Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato tvarkymo talkos. Šiais metais talkos organizatoriai nusprendė sutvarkyti Lietuvos ir Lenkijos valstybės politinio ir karinio veikėjo, vengrų didiko Kasparo Bekešo vardu pavadintą kalną.

Bekešo kalno sutvarkymas – tai švaros akcijos „Darom 2009“,  skirtos aplinkos tvarkymui, dalis. 

Šią savaitę krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė išplatino kreipimąsi į visus krašto apsaugos sistemos darbuotojus, kviečiančius prisijungti prie ekologinį mąstymą ir pilietinį atsakingumą skatinančios akcijos „Darom 2009“.
 
„Tikiuosi, kad atsiliepdami į „Darom 2009“ organizatorių kvietimą krašto apsaugos sistemos  darbuotojai dalyvaus aplinkos tvarkymo darbuose. Iš anksto dėkoju visiems, kurie neliks abejingi šiai gimtojo krašto tvarkymo ir gamtos taršos mažinimo iniciatyvai, nes mūsų pareiga išsaugoti tvarkingą ir sveiką aplinką ir tiems, kurie gyvens po mūsų,“ – rašoma ministrės kreipimesi.

Kasparas Bekešas (1520–1579) – vienas žymiausių Lietuvos didžiojo kunigaikščio Stepono Batoro karvedžių, ypač pasižymėjęs Livonijos karo metu, 1579 m. užimant Polocką.  Mūšyje prie Polocko su Ivano IV kariuomene jis vadovavo pagalbiniam vengrų daliniui, kuris priklausė Mikalojaus Radvilos kariuomenei. 1580 m. Kasparas Bekešas buvo palaidotas palei Vilnią ant kalvos, vėliau pavadintos jo vardu.


Šiame straipsnyje: darom 2009Darom

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių