Quantcast

Dargiai šalia „Europos“ Vilniaus centre planuoja modernų verslo centrą

  • Teksto dydis:

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento Roberto Dargio ir jo sutuoktinės, vienos didžiausių statybos bendrovių „Eika“ savininkės Violetos Dargienės netiesiogiai valdoma bendrovė iš telekomunikacijų įmonės „Telia Lietuva“ įsigijo sklypo Vilniaus Lvovo gatvėje, šalia biurų komplekso „3 burės“ ir prekybos centro „Europa“, nuomos teisę.

„Eikos“ vadovas Domas Dargis sako, jog šioje vietoje galėtų iškilti modernus išskirtinės architektūros verslo centras.

„Sklypas yra komercinėje zonoje, kurioje yra A klasės verslo centrų koncentracija. Mes galvojame, kad galėtų būti modernus, novatoriškas išskirtinės architektūros verslo centras. Planuojame skelbti tarptautinį architektūros konkursą ir pažiūrėti koncepsiškai į tą vietą, kad ji būtų miestą puošianti“, - BNS sakė D.  Dargis.

Dargių valdomai bendrovei „Vilnius property investment“ priklausanti įmonė „Netfundus“ įsigijo 100 proc. sklypą valdančios įmonės „Verslo investicijos“ akcijų, rodo registrų centro duomenys.

Sandorio vertės bendrovės neatskleidė.

Dabartinės „Telia Lietuvos“ dalis (buvusi „Teo LT“) apie 32,93 aro ploto sklype iki 2008 metų planavo pastatyti naują administracinį pastatą, į kurį ketino investuoti 24,3 mln. eurų. Tačiau nuo 2006 metų prokurorų prašymu sklypui buvo pritaikyti apribojimai, kurie Lietuvos apeliacinio teismo panaikinti 2014-aisiais.

Prokurorai šią teismo nutartį buvo apskundę, tačiau Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2015 metais atsisakė priimti jų skundą. Apeliacinis teismas sklypo nuomos teisėtumo klausimą nurodė spręsti Nacionalinei žemės tarnybai, kuri atliko sklypo naudojimo patikrinimą, tačiau galutinio sprendimo nepriėmė.

Atgavusi teisę disponuoti nekilnojamuoju turtu, bendrovė taip pat svarstė sklypo pardavimo galimybę. 2017-aisiais „Telia Lietuva“ sklype planavo klientų aptarnavimo centrą, tačiau planų neįgyvendino.


Šiame straipsnyje: Domas DargisEikaEuropa

NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Telia nesugebejo pastatyti,nes priesinosi kaimynai kuriu langus uzstato,eika pramus ir aptapsnos

Kosmaras

Kosmaras portretas
Lietuva nyksta,kai Lietuva uzpuole parazitai,kirmeles,tarakonai...,kai valdo ilinde ir lendantys i VISAS valdymo strukturas,SEIMYNINES RANGOS principu, kaip si Dargiu seimynele, tevas, ir sunus B. Ir daug tokiu parazituojanciu,visoje Lietuvoje.Tikroji,skaidrioji,grazioji Lietuva nyksta.

Specialistas

Specialistas portretas
Tą vietą mieste reikia atiduoti transportui. Ten yra didžiausia Vilniaus spūsčių priežastis - nustatė specialistai. Todėl, panaikinus skverą, reikėtų daryti normalių persėdimo/perlipimo transporto mazgą ir išspręsti to trikampio apkrovimą visuomeniniam transportui. Pastačius verslo centrą, tiesiog neišjudėsit iš vietos darbo metu, bus - iš garažo į kamštį. Kaip kad yra prie Panoramos, Saltoniškių/Narbuto sankryžoje.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių