Quantcast

Darbo grupė aiškinsis, kaip išpirkti 73 mln. litų „Vilniaus energijos“ investicijas

  • Teksto dydis:

Speciali darbo grupė aiškinsis, kaip iš Prancūzijos koncerno "Dalkia" valdomos šilumos tiekimo bendrovės "Vilniaus energija" išpirkti jos 73 mln. litų investicijas. Jos turi būti išpirktos iki 2017 metų pradžios, kai pasibaigs "Vilniaus energijos" šilumos ūkio nuomos sutartis su Vilniaus šilumos tinklais.

Vilniaus meras Artūras Zuokas pirmadienį pasirašė potvarkį, kuriuo darbo grupę įpareigojo derėtis su ,,Dalkia“ ir  ,,Vilniaus energija“ dėl aplinkosaugos priemonių įgyvendinimo sąlygų. Darbo grupės vadovas vicemeras Jonas Pinskus BNS sakė, jog bus aiškinamasi dėl sutarties sąlygų.

"Taryba paskutiniame posėdyje nepritarė "Vilniaus energijos" investicijoms į aplinkos apsaugą ir susiginčijo dėl dviejų sutarties straipsnių. Pagal vieną straipsnį sutarties Vilniaus miestas turėtų išpirkti šių investicijų likutinę vertę - tai būtų apie 50 mln. litų. Kitas straipsnis sako, kad bet kokios investicijos, kurios neviršija 50 procentų turto vertės, turėtų būtų išperkamos už 1 litą. Iš principo taryba pritarė investicijoms, bet nepritarė kompensaciniam variantui", - BNS sakė J.Pinskus.

Anot jo, bus tariamasi su teisininkais, vicemeras neprognozavo, kada gali būti baigtos derybos.

Darbo grupėje dar dirbs frakcijos „TAIP“ atstovė Indrė Jakaitytė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Valdas Benkunskas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos atstovas Gžegožas Saksonas, partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos atstovas Bronius Cicėnas, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos atstovas Rimantas Vaitkus ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sekretoriato vyriausioji referentė Alma Gudiškytė.

Vilniaus taryba praėjusį trečiadienį nepritarė siūlymui "Vilniaus energijai" leisti investuoti į taršos mažinimo priemones, siekiant, kad sostinės šilumos ūkis nuo 2016 metų atitiktų sugriežtintus Europos Sąjungos (ES) taršos reikalavimus.

Savivaldybės Energetikos skyrius siūlė pakeisti 2002 metais pasirašytą sutartį bei įpareigoti įmonę investuoti dar 72,5 mln. litų, numatant, kad savivaldybė įsipareigotų nupirkti įrangą už likutinę vertę po to, kai pasibaigs šilumos tinklų nuomos sutartis.

"Vilniaus energijos" atstovas Nerijus Mikalajūnas BNS anksčiau teigė, kad bendrovė investuotų 72,5 mln. litų į azoto oksidų, išskiriamų deginant gamtines dujas, filtrus ir kitas priemones. Ketinta investuoti į antrąją termofikacijos elektrinę ir į rezervinę 8-ąją katilinę, kuri niekada nebuvo atnaujinama.

"Dalkia" į Vilniaus šilumos ūkį atėjo 2002 metų vasarį - tuomet su jo valdoma "Vilniaus energija" buvo sudaryta ilgalaikė 15 metų trukmės šilumos tinklų nuomos sutartis, kuri nustos galioti 2017 metų vasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sultonas

sultonas portretas
Kaip į šaldytuva idėt drambli.Atidarai šaldytuva ir idedi drambli.Kaip pardavėt taip ir nusipirkit tik už tu pardavėju pinigus kas pardavė.

Goga

Goga portretas
Valstybei perimti visus strateginius objektus i savo rankas, o prichvatizatorius susodint i cype, konfiskuojant ju prigrobta turta. Ar "zarna plona"?

vasia

vasia  portretas
tik prieš pora dienu šnekėjo kitaip
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių