Quantcast

„Darbiečiams“ ir A. Zuoko liberalams teks mokėti už patalpų nuomą Vilniuje

„Darbiečiams“ ir Artūro Zuoko vadovaujamai Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams) nepavyko užsitikrinti nemokamų patalpų nuomai Vilniuje.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba šią savaitę atmetė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) (LLS) siūlymą grąžinti iki 2017-ųjų balandžio buvusią tvarką, kai patalpos partijoms buvo suteikiamos nemokamai.

LLS liberalai taip pat siekė pratęsti savo sutartis su savivaldybe dėl dar beveik 200 kvadratinių metrų patalpų Vilniaus gatvėje, kad jos būtų suteiktos nors už minimalią nuomos kainą. Tačiau taryba leido nuomą už vidutinę rinkos kainą, t. y. LLS (liberalai) kas mėnesį turės mokėti per 2 tūkst. eurų, „darbiečiai“ už tokio pat dydžio patalpas Ankštojoje gatvėje prie Seimo – beveik po 2,5 tūkst. eurų.

„Kolegos, ar jūs suprantate, kad jūs partijas prilyginate komercinėms struktūroms?“ – per tarybos posėdį kalbėjo LLS (liberalų) frakcijos seniūnas Žilvinas Šilgalis.

„Tai yra kaina, kurią moka verslininkai. Kokios tuomet paliktos galimybės? Dirbti, kaip Liberalų sąjūdis? Mes taip nemokame, taip nedirbame. Mes dėžutėmis neimame ir neimsime. Lieka palikti patalpas ir, aišku, mes jas paliksime. Opozicinė frakcija lieka be patalpų. Ką tuo parodėte? Atkeršijote?“ – piktinosi jis.

Tai yra kaina, kurią moka verslininkai. Kokios tuomet paliktos galimybės? Dirbti, kaip Liberalų sąjūdis? Mes taip nemokame, taip nedirbame. Mes dėžutėmis neimame ir neimsime.

Savo ruožtu meras Remigijus Šimašius „visiems, kas lieja ašaras“, priminė, kad visiems politikams leidžiama naudotis Vilniaus savivaldybės patalpomis ir partiniams renginiams.

„Savaitgalį vyko konservatorių organizuojama „Demokratijos šventė“, dvi dienas savaitgalį, netgi su naktiniais budėjimais. Tai tikrai galima pilnai naudoti savivaldybės patalpas demokratinėms reikmėms, įskaitant vidinį partijų gyvenimą“, – aiškino R. Šimašius.

2017-ųjų balandį Vilniaus miesto taryba buvo visiškai atsisakiusi nemokamų patalpų partijoms, tačiau tų pačių LLS (liberalų) siūlymu sprendimą metų pabaigoje pakoregavo, palikdami galimybę pagal panaudos sutartį suteikti 50 kvadratinių metrų plotą. Jei patalpos didesnės, už likusį plotą turi būti mokama rinkos kaina.

Priėmus šiuos sprendimus, metų pradžioje savivaldybė nusprendė skirti taryboje esančioms partijoms didesnes erdves pačiame savivaldybės pastate.

Nemokamų patalpų partijoms visiškai yra atsisakęs Kaunas. Finansų ministerija siekia, kad valstybė ir savivaldybės nuo kitų metų atsisakytų panaudos sutarčių su visais neviešojo sektoriaus subjektais, įskaitant partijas, ir jas pakeistų į nuomą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA NA  portretas
o kas susimokėjo už landsberginių gaujos šešėlinius rinkimus stumiant šimonytę į prezidento postą ,,,,sėkmės ,ne tau martynai mėlyna gėlė ,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių