- Indrė Pepcevičiūtė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
A. Zuokas žada žarstyti dovanas sostinės gyventojams
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
-
Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje
Antradienį sostinės širdyje – Rotušės aikštėje – duris vėl atvėrė gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Atidarymo proga valgiaraštyje puikavosi net karvelių šlaunelės.
Pusryčiai 50 m aukštyje
„Michelin“ žvaigždute apdovanoto prancūzų restorano „La Grenouillere“ savininkas ir virtuvės šefas Roland‘as Gauthier dvi dienas restorano lankytojų širdis malonins kulinarijos kritikų įvertintais firminiais patiekalais.
Kaip užkandį „Dinner in the Sky“ svečiai galės ragauti ančių kepenėlių su rabarbarais. Pirmasis patiekalas – jūrų velnias su avokadu. Kaip pagrindinis patiekalas bus patiektas karvelis su kviečių želmenimis, o desertui – „Vacherin“ karvės pieno sūris su „Gariguette“ braškėmis.
R. Gauthier su pirmaisiais – sostinės mero Artūro Zuoko svečiais ir žurnalistais – restorano lankytojais į dangų – 50 m aukštį – kilo antradienio rytą. Svečiams buvo patiekti pirmas ir pagrindinis patiekalai bei desertas, atsigerti – vanduo ir sultys. Šampanu vaišinama nebuvo, nes tarp kviestinių svečių buvo ir nepilnamečių.
Per tas dvidešimt minučių, kol svečiai mėgavosi pusryčiais danguje, restoranas į viršų pakilo dukart – tiekdamas desertą virtuvės šefas pasigedo šaukštelių.
Prancūzas R. Gauthier restorano virtuvės paradui vadovaus iki ketvirtadienio.
Išskirtiniai patiekalai ir desertai
Tada, gegužės 30 d., iš jo vairą perims restorano „Telegrafas“, įsikūrusio viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“, virtuvės šefas Ciaranas Gantly. Jis užkandžiui patieks silkės kapotinį su marinuotais burokėliais, grikių miltų blyneliais ir putpelės kiaušiniu.
Kaip pirmą patiekalą restorano lankytojai ragaus baltus „Romana“ pomidorų putėsius su smidrų salotomis ir juodos duonos pudra. Vėliau galės mėgautis lėtai vakuume ruoštos ėriuko mentės ir ant grotelių keptos išpjovos su kauliuku duetu, patiekiamu su šparaginių pupelių kroketais, morkų ir čiobrelių piurė bei medaus ir levandų žiedų užpilu.
Desertui šefas pasiūlys braškių, marinuotų brandintame balzamiko acte su rožiniais pipirais, patiekiamų su pistacijų morengais ir rabarbarų puta.
Dvi paskutines dangaus restorano viešnagės dienas virtuvėje karaliaus vienas perspektyviausių Baltijos šalių virtuvės šefų – estas Mihkelis Heinmetas, šiuo metu vadovaujantis Rygos restorano „Degustare“ ir Talino „Wiegands“ virtuvėms.
Jo svečiai bus vaišinami ėrienos kapotiniu su putpelės kiaušiniu, trumų majonezu ir ikrais; šiaurietiška lašiša su burokėliais ir svogūnų marmeladu; 57 laipsnių temperatūroje gaminta anties krūtinėle su šviežiais žalumynais, grybais ir vištienos užpilu bei desertu – šveicarišku morengu su uogomis ir moliūgu.
„Dinner in the Sky“ virtuvės šefai neliks abejingi ir vegetarams. Tik apie tai būtina pranešti rezervuojant bilietus.
Prie maisto – ir šampanas
Šiais metais, be pusryčių, pietų ir vakarienių, „Dinner in the Sky“ siūlo ir šampaną ar kokteilį danguje, taip pat specialų paketą verslo klientams.
„Šiemet pristatome du lietuviams naujus virtuvės šefus, taip pat ir vieną Lietuvoje dirbantį užsienietį, kurie ne tik vietoje ruoš visus patiekalus, bet ir per priešpiečius bei vakarienes į dangų kils su svečiais. Tai unikali galimybė neįprastoje aplinkoje paragauti aukščiausio lygio kulinarinių kūrinių ir pabendrauti su jų autoriais“, - sakė „Dinner in the Sky“ turą Vilniuje organizuojančios įmonės „Skyworld Service“ vadovas Risto Meigas.
Prie visų patiekalų bus patiekiamas priderintas G. H. MUMM šampanas, vynas „Jacob‘s Creek“ ir konjakas „Martell“.
Padeda įveikti aukščio baimę
R. Meigas ramino bijančius lietaus ir aukščio bei įspėjo, kad vietų skaičius čia ribotas.
„Lietus mūsų negąsdina, nes restoranas turi stogą, o svečiams, esant poreikiui, išdalijame apsiaustus nuo lietaus ar sušilti padedančius apklotus. Tačiau laisvų vietų, ypač populiariausiu laiku, sparčiai mažėja“, - sakė dangaus restorano turą Vilniuje, kuris tęsis iki vėlaus šeštadienio vakaro, organizuojančios įmonės „Skyworld Service“ vadovas.
Pasak jo, pernai ne vienas „Dinner in the Sky“ svečias lankėsi čia norėdamas įveikti aukščio baimę, ir beveik visiems pavyko tai padaryti. Antradienį tarp dangaus restorano svečių taip pat buvo tų, kuriems aukštis kelia tik neigiamas emocijas.
„Iš pradžių buvo baisu, nes bijau aukščio. Bet būnant ten viršuje – ne viskas taip jau blogai“, - gerų emocijų neslėpė dangaus restorane apsilankiusi moteris.
Amerikietiško ekonomikos žurnalo „Forbes“ į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką įtrauktas restoranas „Dinner in the Sky“ atitinka aukščiausius saugumo reikalavimus - visa jo techninė įranga suprojektuota remiantis vokišku DIN 4112 standartu ir yra gavusi saugumo patvirtinimus iš itin griežtus reikalavimus taikančių šalių: JAV, Kanados, Australijos, Pietų Afrikos. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas ir Švedijos princas Karlas Filipas.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Vilniaus savivaldybė pritarė naujojo darželio Perkūnkiemyje projektui3
Vilniaus miesto savivaldybė pritarė naujo, 290 vaikų talpinančio darželio Perkūnkiemio rajone projektui. Skelbiama, kad gavus statybų leidimus, darbus tikimasi pradėti kitų metų pradžioje. ...
-
Lietuvoje startuoja Graikijos „Aegean Airlines“ – dukart per savaitę skraidins į Atėnus1
Lietuvoje startuoja nacionalinė Graikijos oro vežėja „Aegean Airlines“ – du kartus per savaitę ji tiesiogiai skraidins iš Vilniaus į Atėnus. Tikimasi, kad keliautojai per Atėnus galės pasiekti daugiau pasaulio šalių jun...
-
Maitinimo sektoriaus atstovų protestas prie Vyriausybės: prašo grąžinti lengvatinį PVM tarifą9
Apie 100 protestuotojų – maitinimo sektoriaus atstovų – prie Vyriausybės rūmų Vilniuje penktadienį surengtame mitinge reikalauja grąžinti iki šių metų galiojusį lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą. ...
-
Seimas atmetė siūlymą panaikinti Lukiškių aikštės įstatymą4
Seimas ketvirtadienį nepritarė siūlymui atšaukti Lukiškių aikštės Vilniuje memorialinio statuso įstatymą. ...
-
„Skaidrinam“ Vilniaus rajone: tarybos nariai degalus pylėsi po kelis kartus per dieną1
„Skaidrinam“ iniciatyvai pasiekus Vilniaus rajoną, nustatyta, kad mažiausiai aštuoni tarybos nariai degalus „pylėsi“ po kelis kartus per dieną, o beveik maksimalią išmokų sumą per kadenciją gavęs liberalas Arūnas...
-
Vilniaus šienavimo sezonas: tarp patogumo miestiečiams ir tvarumo1
Sostinėje prasideda šienavimo sezonas. Kaip ir pernai, vietose, kur žmonės daugiausia leidžia laisvalaikį, sportuoja, taip pat daugiabučių kiemuose, bus palaikoma trumpa veja. Dažnai šienaujama bus ir gatvių skiriamosiose juostose. Tači...
-
Vilniuje kaimynų bendrystę stiprins per dešimt bendruomenių projektų1
Sostinė bendruomenių tradicijas kuriančioms ir puoselėjančioms iniciatyvoms šiemet skiria 50 tūkst. Eur. Parama paskirstyta dvylikai kaimynystės ryšius stiprinančių projektų – isi jie dedikuoti vilniečių įtraukimui į kultūrin...
-
Vilniaus Senamiestyje bus pradedamos naujo gyvenamųjų namų projekto statybos5
Įmonių grupė „Eika“ kartu su bendrove „Etapas Group“ bei jos partneriais užbaigė sostinės Seinų gatvėje esančio sklypo ir jame suplanuoto gyvenamųjų namų projekto „Senamiesčio sodai“ įsigijimo sandorį. ...
-
Vilniaus oro uoste atidaryti olimpiniai vartai
Iki 2024 metų Paryžiaus vasaros olimpinių žaidynių likus 100 dienų, Vilniaus oro uoste atidaryti simboliniai olimpiniai išvykimo vartai. ...
-
A. Avulis: vis dar galioja mano pasiūlymas, kad 2026 m. pabaigoje stadione žaistume futbolą20
Nacionalinį stadioną iš „BaltCap“ perimančios „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis sako esąs pasirengęs vykdyti projektą, o jau 2026 m. pabaigoje galėtų būti sužaistos pirmosios futbolo rungtynės. Anot jo, šiuo metu ...