Quantcast

Dangaus restoranas Vilniuje: priešpiečiai 50 m aukštyje

Antradienį sostinės širdyje – Rotušės aikštėje – duris vėl atvėrė gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Atidarymo proga valgiaraštyje puikavosi net karvelių šlaunelės.

Pusryčiai 50 m aukštyje

„Michelin“ žvaigždute apdovanoto prancūzų restorano „La Grenouillere“ savininkas ir virtuvės šefas Roland‘as Gauthier dvi dienas restorano lankytojų širdis malonins kulinarijos kritikų įvertintais firminiais patiekalais.

Kaip užkandį „Dinner in the Sky“ svečiai galės ragauti ančių kepenėlių su rabarbarais. Pirmasis patiekalas – jūrų velnias su avokadu. Kaip pagrindinis patiekalas bus patiektas karvelis su kviečių želmenimis, o desertui – „Vacherin“ karvės pieno sūris su „Gariguette“ braškėmis.

R. Gauthier su pirmaisiais – sostinės mero Artūro Zuoko svečiais ir žurnalistais – restorano lankytojais į dangų – 50 m aukštį – kilo antradienio rytą. Svečiams buvo patiekti pirmas ir pagrindinis patiekalai bei desertas, atsigerti – vanduo ir sultys. Šampanu vaišinama nebuvo, nes tarp kviestinių svečių buvo ir nepilnamečių.

Per tas dvidešimt minučių, kol svečiai mėgavosi pusryčiais danguje, restoranas į viršų pakilo dukart – tiekdamas desertą virtuvės šefas pasigedo šaukštelių.

Prancūzas R. Gauthier restorano virtuvės paradui vadovaus iki ketvirtadienio.

Išskirtiniai patiekalai ir desertai

Tada, gegužės 30 d., iš jo vairą perims restorano „Telegrafas“, įsikūrusio viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“, virtuvės šefas Ciaranas Gantly. Jis užkandžiui patieks silkės kapotinį su marinuotais burokėliais, grikių miltų blyneliais ir putpelės kiaušiniu.

Kaip pirmą patiekalą restorano lankytojai ragaus baltus „Romana“ pomidorų putėsius su smidrų salotomis ir juodos duonos pudra. Vėliau galės mėgautis lėtai vakuume ruoštos ėriuko mentės ir ant grotelių keptos išpjovos su kauliuku duetu, patiekiamu su šparaginių pupelių kroketais, morkų ir čiobrelių piurė bei medaus ir levandų žiedų užpilu.

Desertui šefas pasiūlys braškių, marinuotų brandintame balzamiko acte su rožiniais pipirais, patiekiamų su pistacijų morengais ir rabarbarų puta.

Dvi paskutines dangaus restorano viešnagės dienas virtuvėje karaliaus vienas perspektyviausių Baltijos šalių virtuvės šefų – estas Mihkelis Heinmetas, šiuo metu vadovaujantis Rygos restorano „Degustare“ ir Talino „Wiegands“ virtuvėms.

Jo svečiai bus vaišinami ėrienos kapotiniu su putpelės kiaušiniu, trumų majonezu ir ikrais; šiaurietiška lašiša su burokėliais ir svogūnų marmeladu; 57 laipsnių temperatūroje gaminta anties krūtinėle su šviežiais žalumynais, grybais ir vištienos užpilu bei desertu – šveicarišku morengu su uogomis ir moliūgu.

„Dinner in the Sky“ virtuvės šefai neliks abejingi ir vegetarams. Tik apie tai būtina pranešti rezervuojant bilietus.

Prie maisto – ir šampanas

Šiais metais, be pusryčių, pietų ir vakarienių, „Dinner in the Sky“ siūlo ir šampaną ar kokteilį danguje, taip pat specialų paketą verslo klientams.

„Šiemet pristatome du lietuviams naujus virtuvės šefus, taip pat ir vieną Lietuvoje dirbantį užsienietį, kurie ne tik vietoje ruoš visus patiekalus, bet ir per priešpiečius bei vakarienes į dangų kils su svečiais. Tai unikali galimybė neįprastoje aplinkoje paragauti aukščiausio lygio kulinarinių kūrinių ir pabendrauti su jų autoriais“, - sakė „Dinner in the Sky“ turą Vilniuje organizuojančios įmonės „Skyworld Service“ vadovas Risto Meigas.

Prie visų patiekalų bus patiekiamas priderintas G. H. MUMM šampanas, vynas „Jacob‘s Creek“ ir konjakas „Martell“.

Padeda įveikti aukščio baimę

R. Meigas ramino bijančius lietaus ir aukščio bei įspėjo, kad vietų skaičius čia ribotas.

„Lietus mūsų negąsdina, nes restoranas turi stogą, o svečiams, esant poreikiui, išdalijame apsiaustus nuo lietaus ar sušilti padedančius apklotus. Tačiau laisvų vietų, ypač populiariausiu laiku, sparčiai mažėja“, - sakė dangaus restorano turą Vilniuje, kuris tęsis iki vėlaus šeštadienio vakaro, organizuojančios įmonės „Skyworld Service“ vadovas.

Pasak jo, pernai ne vienas „Dinner in the Sky“ svečias lankėsi čia norėdamas įveikti aukščio baimę, ir beveik visiems pavyko tai padaryti. Antradienį tarp dangaus restorano svečių taip pat buvo tų, kuriems aukštis kelia tik neigiamas emocijas.

„Iš pradžių buvo baisu, nes bijau aukščio. Bet būnant ten viršuje – ne viskas taip jau blogai“, - gerų emocijų neslėpė dangaus restorane apsilankiusi moteris.

Amerikietiško ekonomikos žurnalo „Forbes“ į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką įtrauktas restoranas „Dinner in the Sky“ atitinka aukščiausius saugumo reikalavimus - visa jo techninė įranga suprojektuota remiantis vokišku DIN 4112 standartu ir yra gavusi saugumo patvirtinimus iš itin griežtus reikalavimus taikančių šalių: JAV, Kanados, Australijos, Pietų Afrikos. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas ir Švedijos princas Karlas Filipas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bronius

bronius portretas
o jau porcijų didumas... Įdomu, kokį gurmanišką patiekalą ir iš kokių produktų galima padaryti tam 1 kv. metro plote 50 m aukštyje? Tas visas restoranas tėra abipusė imitacija, kai vieni (klientai) įsivaizduoją esą gurmanais (nors neskirtų vištos kojelės nuo varlės), o kiti (virėjai) - esą gurmanų meistrai, vos sugraibantys savo puodus su pusfabrikačiais...
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių