Quantcast

Dainų šventės dalyvius pasitiks moderniai apšviestas Vingio parkas

  • Teksto dydis:

Vilniečių pamėgtas Vingio parkas jau greitai bus dar šviesesnis ir patrauklesnis – parke rekonstruojami ir moderniai apšviečiami dar 10 kilometrų  parko trasų, rašoma savivaldybės pranešime.

Vienoje lankomiausių  žaliųjų erdvių mieste šviestuvai nebuvo keisti jau kelis dešimtmečius. UAB „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“  pernai  pradėjo ambicingą projektą – per tris etapus moderniai apšviesti visą parką. Per 2017 metus buvo apšviesta dalis takų, kurie iki šiol skendėjo tamsoje. Nuo įėjimo į Vingio parką Čiurlionio gatvėje buvo sumontuota 140 šiuolaikiškų, ekonomiškų ir ekologiškų LED šviestuvų bei jų atramų. Pėsčiųjų takų naujo apšvietimo tinklo įrengimui buvo paklota apie 4 km požeminės kabelinės linijos.

„Džiaugiamės, galėdami prisidėti prie Vingio parko atsinaujinimo. Moderniai apšviestas Vingio parkas taps dar patrauklesne laisvalaikio zona mieste.  Per gegužę  parke planuojame įrengti apie 150 vnt. kokybiškų, unikalaus dizaino, ekonomiškų ir ekologiškų LED šviestuvų, turinčių integruotą automatinę funkciją, kuri tamsiuoju paros metu tam tikromis nustatytomis valandomis sumažina apšvietimą 50 proc.  ir kurios dėka sutaupoma elektros energijos.  Atnaujindami parko apšvietimą,  paklosime apie apie 5 km požeminės kabelinės linijos.“ – sako UAB „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“ direktorius Sigitas Mocevičius.

Vingio parkas – istorinė vertybė, todėl rengiant apšvietimo projektus, įrenginėjant naują apšvietimo tinklą stengtasi, kad modernūs sprendimai darniai įsilietų į Vingio parko kraštovaizdį, todėl  glaudžiai bendradarbiaujama su kultūros paveldo institucijomis, daug dėmesio skiriama energiją taupantiems sprendimams, saugumui, jaukumui, estetiniam kraštovaizdžio išlaikymui.

Parke taip pat suplanuota pakeisti visas senas atramas ir šviestuvus į naujus, atnaujinti Estrados aikštės takų apšvietimą. Dalyje takų, kur apšvietimo šiuo metu išvis nėra, bus įrengtas naujas apšvietimas. Įdiegus nuotolinio valdymo sistemą,  galima išjungti ir įjungti šviestuvus nuotoliniu būdu, operatyviai sužinoti apie potencialius gedimus bei sistemos sutrikimus, nustatyti gedimų  priežastį, bei skubiai reaguoti į avarines situacijas. Modernus apšvietimas parke suteiks papildomo žavesio, jaukumo, užtikrins saugumą.

Šiuo metu Vingio parke jau vyksta intensyvūs apšvietimo infrastruktūros modernizavimo ir išplėtimo darbai, kurie  bus užbaigti iki 100-mečio Dainų šventės.  Dalyje parko takų yra demontuojamos senos atramos, jos keičiamos naujomis, klojami elektros kabeliai,  išmontuoti seni šviestuvai.  Dėl planuotų   darbų laikinai bus neapšviesti:  pėsčiųjų takas (dešinėje pusėje), perėjus Vingio parko tiltą,  Sporto alėja (parko takas) įėjimas nuo Geležinio Vilko g. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių