Quantcast

Dainų šventė artėja link pabaigos

Grandiozinė šiųmetė Dainų šventė pradėjo paskutinių renginių maratoną. Milžiniška šventės dalyvių kolona sostinėje pajudėjo nuo Katedros aikštės per Gedimino prospektą Vingio parko link. Būtent Vingio parke nuaidės paskutiniosios šventės natos.

Marga šventės dalyvių kolona maždaug valandą žygiavo Gedimino prospektu. Eisenos priešakyje ėjo pučiamųjų orkestras „Trimitas“, už jo rikiavosi tūkstančiai šventės dalyvių iš visos Lietuvos.

Kiekvienas kolektyvas turėjo ką parodyti eisenos stebėti susirinkusiems vilniečiams bei sostinės svečiams. Tautiniai rūbai ir liaudies dainos - toli gražu ne viskas. Koja kojon su dainininkais žygiavo ir viduramžių kultūros entuziastai, apsitaisę anuometiniais lietuvių bei kryžiuočių šarvais, o kai kurie kolektyvai demonstravo tradicijų ir modernumo mišinį - pavyzdžiui, šokėjos, apsitaisiusios moderniu stiliumi persiūtais tautiniais rūbais, ne tik neslepiančiais merginų kūno linijų, o jas kaip tik išryškinančiais.

Kone kiekvieną eisenos dalyvių dainą, maršą ar giesmę susirinkę žiūrovai pasitiko šypsenomis ir gausiomis ovacijomis.

Neabejotina, kad toli gražu ne visi norintieji tilps į paskutinį Dainų šventės renginį Vingio parke, kur taip pat bus iškilmingai atidengta skulptūra „Vienybės medis“.


Šiame straipsnyje: dainų šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių