Quantcast

„Be2gether“ finansavimas - klaida?

Trečiadienį pagaliau pristačius nacionalinę programą „Vilnius – Europos sostinė 2009“ (VEKS) paaiškėjo, kad anksčiau už borto nustumtam festivaliui „Be2gether“ pinigų VEKS biudžete  atsirado. Tačiau idėja beveik 800 tūkst. litų skirti dvi dienas truksiančiam festivaliui žavi ne visus: Vilniaus miesto vicemeras Vidmantas Martikonis pareiškė, kad tokia suma įrašyta per klaidą.

V.Martikonis, išgirdęs, kad iš miesto biudžeto festivaliui „Be2gether“ numatyta skirti 780 tūkst. litų, neslėpė nustebimo.

Jo teigimu, savivaldybė tokios sumos duodi neišgalėtų ir tikrai neduos. V.Martikonis netgi mano, kad tokia suma – tai kablelio klaida.

„Šis festivalis kokybiškas ir geras. Be to, tarptautinis. Tačiau aš esu siūlęs jį remti dešimčia kartų mažiau – maždaug 70 tūkst. litų. Nesuprantu, kaip ši suma išsipūtė iki šimtų“, - stebėjosi V.Martikonis.

Versiją, kad miesto valdžios prielankumas festivalio organizatoriui verslininkui Giedriui Klimkevičiui gimė dėl asmeninių simpatijų ir pažinčių, V.Martikonis buvo linkęs atmesti.

„G.Klimkevičių pažįstu ir aš, manau, ir Gintautas Babravičius, tačiau nemanau, kad asmeninės pažintys galėtų lemti tokius sprendimus. Mane ta suma tikrai stebina. Reikės šį klausimą panagrinėti“, - kalbėjo V.Martikonis.

Tuo metu kitas sostinės vicemeras ir VEKS valdybos pirmininkas  Gintautas Babravičius buvo kitos nuomonės: „Be2gether“ duoda ekonominę naudą. Jis netgi vienas naudingiausių festivalių. Jei interpretuotume kultūros sostinę kaip progą miestui ir šaliai pasireklamuoti, siekiant, kad atvyktų daugiau turistų ir paliktų pas mus eurus, kitur uždirbtus, tai šis festivalis vienas tokių. Pusė lėšų, skiriamų festivaliui, nedelsiant grįš į valstybės biudžetą mokesčių pavidalu. Be to, planuojamas nemažas užsienio turistų srautas. Trečia, pagal žinios sklaidą šis projektas plačiai nušviečiamas, taigi yra konkurencingas su kitais. O „Vilniaus festivaliams“ ieškosime papildomų lėšų. Tiesa, kad jie nuskriausti", - aiškino Vilniaus vicemeras G.Babravičius.


Šiame straipsnyje: VEKSBe2gether

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių