Quantcast

Baro „Soul Box“ savininkas: kyšis padėtų, bet tam sakau „ne“

„Kolegos kalba, kad duosi kyšį, ir visos problemos išsispręs, tačiau tokiu keliu sukti neketinu – noriu sąžiningo verslo“, – ištarė prekybos apribojimų apribojimų sulaukęs baro „Soul Box“ savininkas Aurelijus Marudinas.

– Miesto taryba praėjusią savaitę nusprendė prekybą alkoholiu naktį „Soul Box“ ir toliau drausti, nors savivaldybės specialistai rekomendavo leisti tai daryti -- esą viskas tvarkoje. Esate užsiminęs, kad po neigiamo tarybos sprendimo svarstytume barą uždaryti. Ar taip ir padarysite?, – „Vilniaus diena“ paklausė A.Marudino.

– Taip sakiau, nes „Gorky“ baras Pilies gatvėje jau užsidarė. „Soul Box“ uždaryti tikrai neketinu – nematau prasmės. Projektas, manau, sėkmingas. Taip, trukdžių daug. Todėl su kitų barų savininkais, įsikūrusiais čia pat, Vokiečių ir Islandijos gatvėje, skelbiame socialinę iniciatyvą ir prašome barų lankytojų kuo mažiau triukšmauti. Tai padaryti yra siūlęs ir meras Artūras Zuokas.

– Jūs minėjote, kad baro žlugdymu, matyt, suinteresuoti konkurentai. Ar tai reiškia, kad jie veikia Palangos gatvės gyventojus, kurie neša skundus savivaldybei dėl triukšmo?

– Kol kas tai tėra įtarimai, už rankos nepagavome. Kol tikslių duomenų neturime, galime įtarinėti apie daug ką. Tie žmonės, kurie skundžiasi, apeliuoja į tai, kad mes esame arčiausiai. Kas arčiau, tas, atseit, kaltesnis. Bandome įrodyti, kad tai netiesa. Skundus, mūsų žiniomis, terašo viena šeima – Jakunčiai iš Palangos gatvės. Tik jie tuo užsiima. Per juos kažkas, matyt, veikia. Šiame versle aš – jau dešimt metų. Dar taip nebuvo, kad taip greitai dokumentai sutvarkomi, taip greitai viskas nusprendžiama – nejaugi eilinis gyventojas gali turėti tiek įtakos? Taip nebūna.

– Juolab, jūsų baras įsikūręs šalia Sveikatos apsaugos ministerijos. Čia pat – leidyklos „Baltos lankos“ biuras. Nei ministerija, nei knygynas, jokių priekaištų niekada neturėjo?

– Ne, jokių priekaištų. Su knygynu dar ir bendradarbiaujame. Ministerija tebuvo paprašius pastatyti tvorelę, kad nemaišytų parkingui į barą einantys žmonės. Jokių incidentų čia nėra buvę.

– Jūsų kolegos – kitų barų savininkai – užsimena, kad su savivaldybės valdininkais tereikia mokėti susitarti. Tada klausimas tarybos nariams bus nušviestas visai kitomis spalvomis, taigi ir balsavimas būtų teigiamas.

– Niekam ne paslaptis, kad visi šie leidimų reikalai tvarkomi ir „tais“ būdais. Iš pačių valdininkų, su kuriais teko bendrauti savivaldybėje, tokių užuominų nė negirdėjau. Kas yra dirbę anksčiau – iš savo pažįstamų kavinių, barų, maitinimo įstaigų vadovų esu girdėjęs nemažai pamokymų – jie man draugiškai užsimena, kad susitarti su savivaldybe galima kai kam susimokant.

Bet problema šiuo atveju manyje – tikiu, kad verslą Lietuvoje galima daryti be jokių papildomų išlaidų. Maža to, toks poelgis būtų savo klaidų pripažinimas. Mus puola su tokiu įniršiu, kad net keista. Mus tikino daug kas, visos inspekcijos, jokių pažeidimų nerado.

Šią savaitę prasidėjo miesto komitetų posėdžiai, tikėjausi pasikalbėti su tarybos nariais, vėliau balsuosiančiais dėl sprendimo, paaiškinti jiems, kaip ir kas yra, supažindinti su informacija, bet niekas nei mūsų kviečia, nei įtraukia į darbotvarkę. Dabar vieni aiškina, kad iš naujo galėsime kreiptis, po 3 mėnesių, kiti – kad po pusės metų, treti – kad reikia prašyti politikų. Žinau viena: baras ir toliau dirbs.


Šiame straipsnyje: Aurelijus Marudinassoul box

NAUJAUSI KOMENTARAI

romas

romas portretas
Nors vienas be "papildomų pinigų" tvarko reikalus...žinoma, tai sudėtingiausias kelias. Šaunuoliai! laikykitės, taip ir toliau!

andrius

andrius portretas
Tegul baras dirba, niekas nepriestarauja, juk uzdraude tik alhoholi po 22 val pardavineti.nejaugi jusu baras nieko negali pasiulyti be girimu ;-)))

Civilizacija

Civilizacija portretas
Šis pastatas priklauso ryšiams. Viršuje - administrįacija. Apačioje - paslaugos. Valstybinės institucijios neturėtų būti kaiteliojamos. Užėjus dar didesnei stichijai, nebus žinoma, kaip sklinda garsas, kokie prietaisai ir kaip pagaminti ryšio siųstuvai. Tos kompanijos nieko nereiškia prieš mokslą. Ne taip buvo diegiamos telekomunikacijos. Trūksta pagarbos mokslui ir darbui.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių