Quantcast

Bankininkė A. Vaitkunskienė imsis savivaldybės skolų valdymo

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybės administracijos direktore siūloma buvusi banko „Citadele“ valdybos pirmininkė ir administracijos vadovė Alma Vaitkunskienė sako sieksianti skaidrinti viešuosius pirkimus bei tobulinti administracijos darbą

Vilniaus savivaldybės administracijos direktore siūloma buvusi banko „Citadele“ valdybos pirmininkė ir administracijos vadovė Alma Vaitkunskienė sako sieksianti skaidrinti viešuosius pirkimus bei tobulinti administracijos darbą, tačiau apie viešiesiems pirkimams vadovaujančių darbuotojų keitimą kol kas nekalba.

„Apie kokį vadovų keitimą šiandien aš nenoriu kalbėti - vadovų keitimas jokiais atvejais negali būti savitikslis - kažką atleisti, kažką paskirti. Aš turiu pradėjusi dirbti giliau pažinti žmones ir giliau pažinti sistemą bei susidaryti savo nuomonę apie kiekvieno pavaldaus žmogaus darbą. Bet kad viešieji pirkimai savivaldybės turi visiškai atitikti Lietuvos įstatymus ir tapti pačia geriausia praktika - faktas. Ir tam paskirsiu daug dėmesio - skaidrumas savivaldybės veikloje yra būtina sąlyga“, - BNS sakė buvusi bankininkė A.Vaitkunskienė.

Anot jos, tarp jos veiklos prioritetų bus miesto skolos mažinimas ir efektyvesnis administracijos darbas, kuriant daugiau vietų vaikų darželiuose, sprendžiant viešojo transporto bei kitas problemas.

„Didžiausias prioritetas bus tie aktualūs dalykai kaip savivaldybės skolos valdymas, efektyvesnio savivaldybės administracijos darbo užtikrinimas. Ir tam mes esame numatę eilę priemonių. Organizacinė savivaldybės struktūra turėtų, mano manymu, būti patobulinta - pabrėžiu, ne postų požiūriu, o atsakomybių požiūriu“, - aiškino A.Vaitkunskienė.

R.Šimašius ekonomistę ir teisininkę A.Vaitkunskienę pasiūlė, Dariui Aleknavičiui nusprendus atsisakyti šio pasiūlymo. Ji turi 18 metų vadovavimo patirtį bankų sektoriuje: pastaruosius 9 metus dirbo „Citadele” banke, kur buvo banko valdybos pirmininkė ir administracijos vadovė, o anksčiau - „Hansabanke“, kur vadovavo Skyrių tinklo departamentui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių