Quantcast

Baltųjų stulpų iniciatoriai – vieniši

Idėjos atstatyti Baltuosius Vilniaus stulpus autoriai, džiaugęsi sulaukę valdžios palaikymo, nusivylė. Gražiai šnekėjo visi, o realių darbų imtis niekas neskuba.

M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas su Etninės globos tarybos pirmininku profesoriumi Libertu Klimka ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovybe inicijuoja istorinių Vilniaus vartų, Baltųjų stulpų, atstatymą.

Ši idėja buvo pristatyta įvairiems valdžios atstovams: tuomečiam Vilniaus miesto merui Juozui Imbrasui ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybai, susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui, kultūros ministrui Remigijui Vilkaičiui ir Kultūros paveldo departamento direktorei Dianai Varnaitei.

Idėjai visi pritarė, žadėjo padėti, kuo galės, tačiau kai atėjo laikas imtis darbų, iniciatyva kažkur dingo. Susisiekimo ministerija skirti finansų šiam projektui atsisakė, pasiūlydama tik moralinę paramą. "Žadėjo atsiųsti rekomendacinį laišką, tačiau jo nesulaukiame, nors jau du kartus priminėme", – piktinosi M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondo atstovas spaudai Gintautas Ivinskas.

Vilniaus miesto savivaldybė padėti neatsisakė – tik paprašė daugiau papildomos medžiagos, kurią išnagrinėtų išsamiau ir tuomet priimtų sprendimą. "Jie neatsisako palaikyti pačios idėjos, kviečia toliau diskutuoti, gilintis ir vystyti galimus praktinius sprendimus. Galima būtų vertinti kaip atsargų teigiamą požiūrį, bet ateitis dar parodys, kaip iš tikro bus", – svarstė G.Ivinskas.

Vilčių idėjos autoriams teikia Kultūros ministerijos atsakymas. Jie žadėjo dalinį finansavimą meninei projekto daliai įgyvendinti. "Dėkojame jiems už palaikymą ir tikimės, kad galėsime jais remtis praktiniuose darbuose", – sakė G.Ivinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių