Quantcast

Baltijos kelio dalyvis: gražesnio reginio gyvenime neteko matyti

Lietuvoje minima Juodojo kaspino ir Baltijos kelio diena, prisimenant 1939 metų rugpjūčio 23 dieną Vokietijos ir Sovietų Sąjungos pasirašytą nepuolimo sutartį – vadinamąjį Molotovo-Ribentropo paktą – ir slaptuosius protokolus.

1989-ųjų rugpjūčio 23 dieną, minint 50-ąsias pakto pasirašymo sukaktuves, įvyko garsioji protesto akcija, pavadinta Baltijos keliu. Kaip ją prisimena gatvėje sutikti praeiviai?

Prieš 28 metus apie du milijonai lietuvių, latvių ir estų susikibo rankomis sudarydami gyvą daugiau kaip 650 kilometrų ilgio žmonių grandinę nuo Gedimino bokšto Vilniuje iki Hermano bokšto Taline. Atsiminimais apie šį įvykį pasidalijo ir LRT kalbinti praeiviai sostinėje.

„Prisimenu, man buvo 18 metų, pamenu su draugais iš vakaro susitarėme važiuoti Ukmergės link. Susikibę rankomis stovėjome, buvo labai jautru ir įspūdinga, kai pamatėm daug daug žmonių, o paskui pamatėm krentančias gėlės iš dangaus. Buvo nuostabu“, – prisiminimais dalijasi vilnietė.

„Tai buvo kažkas sunkiai suvokiamo. Tokia žmonių masė, toks susitelkimas, tokia vieninga mintis ir polėkis“, – sako kitas kalbintas praeivis. 

„Netgi ašaroti norisi. Visi buvom pakilios nuotaikos. <...> Gražesnio reginio gyvenime neteko matyti. <...> Netgi nuvažiuosiu į tą vietą, kur kadaise stovėjome Baltijos kelyje, nes tai likę mano atmintyje“, – sako kitas LRT pašnekovas.

Daugiau apie tai – įraše.


Šiame straipsnyje: Baltijos keliasmetinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Aišku kad dabar niekas nesusirinktų... AR to siekėm?

ha

ha portretas
Buvau dalyvavau net iš klaipėdos važiavau bet viskas ir nieko valdžia viską sugadino apvogė išniekino prihvatizavo ištrėmė tauta sužlugdė svajones vagių valdžia tokius šiukšles visus 26 metus šėrėm ir užaugino genocidininkai o taip tikėjom tų išsamų būtume žinoję juos per tą patį suėmimą būtume išniekino ir pastatė visai nepriklausoma valdžia vagys naikintoja genocidininkai su jankių ir ES diktatūra tfuu

Nepakartojama

Nepakartojama portretas
Buvo nuostabu.Džiaugiuosi,kad teko laimė ten dalyvauti.Nors dabar ne lengviausi laikai,bet didžiuojuosi mūsų iškovota laisve.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių