Quantcast

Balsių bendruomenė mini 25-erių metų sukaktį

  • Teksto dydis:

Vilniaus Balsių bendruomenės įkurtas Mitologinis parkas nuo pat ryto šurmuliavo – skambėjo muzika, gyventojai žygiavo šiaurietiško ėjimo lazdomis, demonstravo rytų kovos menus.

Vilniaus Balsių bendruomenės įkurtas Mitologinis parkas nuo pat ryto šurmuliavo – skambėjo muzika, gyventojai žygiavo šiaurietiško ėjimo lazdomis, demonstravo rytų kovos menus, bėgo gatvelėmis maratoną,  koncertavo, vyko parodos, buvo prekiaujama savo gamybos saldumynais, suvenyrais. Taip Balsiuose prasidėjo bendruomenės šventė, skirta 25-erių metų įkūrimo sukakčiai.

„Per 25-erius metus užauga ir subręsta žmogus, per 25-erius metus užauga ir duoda vaisių sodas. Per 25-erius metus kartu su Nepriklausoma mūsų valstybe, nepabūgusi sunkumų, augo ir tvirtėjo jūsų bendruomenė. Jūsų gyvenimas ir veikla tapo pavyzdžiu ir kitoms bendruomenėms už Vilniaus ribų, visoje Lietuvoje. Linkiu sėkmingai ir toliau puoselėti savo aplinką, kūrybingai ugdyti savo atžalas, kurti savas tradicijas ir šventes,  o miesto valdžia stengsis padėti  įgyvendinti jūsų ateities planus, kurių visada turite“, –  sakė Vilniaus mero pavaduotojas  Linas Kvedaravičius, už ilgametį ir nuoširdų darbą Balsių bendruomenės pirmininkui Rimantui Mickai įteikdamas Mero padėką.

Bendruomenę jubiliejaus proga sveikino ir sveikatos apsaugos ministrė Rimanta Šalaševičiūtė, taip pat buvo  įteiktas sveikinimas nuo prezidentės Dalios Grybauskaitės: „Balsių kelias – tai visos  Lietuvos kelias. Darbas, ryžtas ir kantrybė padėjo susitelkti į stiprią bendruomenę... Esate tikri šeimininkai, besirūpinantis savo šeima, bendruomene,  mūsų valstybe. Jūsų darbštumas, iniciatyvumas ir kūrybiškumas – pavyzdys visai Lietuvai“, – rašoma sveikinime.

Pasak ilgamečio bendruomenės pirmininko R. Mickos, 2002 metais, kai buvo įkurta bendruomenė, šioje vietoje tebuvo plynas laukas, o šiandien čia gyvena daugiau nei 10 tūkst. gyventojų, iš kurių – apie 20 proc. vaikų, apie  800 darželinukų.

Balsiai  yra gavę „Metų bendruomenės“ apdovanojimą, 2010 m. tapo respublikinio konkurso „Darni aplinka“ ir Nacionalinio bendruomenių konkurso „Tikime laisve“ finalininkais ir nugalėtojais. 2008 m. įkūrė Mitologinį parką, kuriame  rengiami tarptautiniai granito skulptūros simpoziumai. Teritorijoje įrengtos krepšinio ir kitų žaidimų aikštelės, lauko treniruoklių kompleksas, veikia vaikų vasaros poilsio stovyklos, dailės, dainavimo studijos ir kt. 

Bendruomenės ateities planuose – vaikų darželio,  daugiafunkcio centro su sveikatingumo, sporto salėmis ir baseinu statybų projektai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių