Quantcast

Baleto žvaigždė A.Liepa užsuko į N.Juškos mokyklą

Nerijaus Juškos Baleto mokykloje penktadienio rytą lankėsi Maskvos didžiojo teatro baletmeisteris Andris Liepa. Rusijos baleto žvaigždė į Lietuvą atvyko su gastrolėmis – rytoj Kauno Žalgirio” arenoje įvyks Šimtmečio baletų” spektakliai. Tačiau intensyviame spektaklio pasirengimo įkarštyje A.Liepa rado laiko užsukti į savo bičiulio N.Juškos baleto mokyklą, kur susitiko su jaunaisiais baleto šokėjais.

N.Juškos teigimu, šis susitikimas buvo įsimintinas ne tik mažiesiems jo auklėtiniams. Andris yra ilgametis mano bičiulis, tačiau matyti tokio masto žvaigždę savo mokykloje man yra didelė garbė”, – pasakoja Lietuvos baleto primarijus. Tiesa, N.Juška užsimena, kad tai – toli gražu ne vienintelis susitikimas su Maskvos didžiojo baleto teatro didmeistriais.

Ateityje ketiname bendradarbiauti su primabalerinos Ilzės Liepos mokyklomis, kurių ji Maskvoje turi net penkias, – sako N.Juška. – Planuojame surengti mainus tarp mūsų mokyklų pedagogų. Taip pat ketiname suorganizuoti jungtinius Maskvos, Lietuvos, galbūt ir Baltarusijos jaunųjų baleto artistų pasirodymus didžiojoje teatro scenoje.”

Lietuvoje su Šimtmečio baletais” besilankantis latvių kilmės rusų baletmeisteris A.Liepa paskutinįkart mūsų šalyje viešėjo prieš kelerius metus, kai Nacionalinime Operos ir baleto teatre statė spektaklį drauge su Jurijumi Smoriginu, N.Juška, kitais Lietuvos baleto solistais.

Su Nerijumi esame pažįstami jau daug metų. Jis šoko su mūsų trupe Šimtmečio baletuose”, su šiuo projektu apkeliavome visą pasaulį. Jis yra labai talentingas solistas. O dabar, kai pamačiau ir jo baleto mokyklą, supratau, kad ir talentingas pedagogas”, – pasakoja A.Liepa.

Garsus baletmeisteris prisipažįsta, kad kiekvienos viešnagės į Lietuvą metu jis svajoja surengti Majai Pliseckajai skirtą vakarą.

Pagerbiant primabaleriną M.Pliseckają jau buvo surengti įspūdingi renginiai Maskvoje, Madride, Italijoje, Paryžiuje. Niekaip nesuprantu, kodėl iki šiol Lietuvoje jos garbei nebuvo toks surengtas. Juk ji čia gyvena, turi jūsų šalies pilietybę, – stebisi A.Liepa. – Todėl tikiuosi, kad sekantį kartą, kai viešėsiu Lietuvoje, būtinai surengsiu vakarą šiai nuostabiai moteriai”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuka

kuka portretas
o kur CISKARIDZES PAMOKOS?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių