Quantcast

A.Zuoko veiklos ataskaita - kaip rinkimų kalba

Iki gegužės 1-osios turėjęs pristatyti metinę veiklos ataskaitą ir pavėlavęs tai padaryti Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas per posėdį panoro apie ją kalbėti dvi su puse valandos, tačiau tarybos nariai jam skyrė 20 minučių.

Mažėja nedarbas, daugėja turistų

Gegužės 15 dieną, pristatydamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos veiklos už 2011 metų balandžio – 2012 metų balandžio mėnesio ataskaitą, A. Zuokas pristatė „keletą fragmentų“.

Ataskaitos skaidrėse, nežinia kokį nuopelną pagrindžiant, pristatytas Vilniaus gyventojų skaičius (554 tūkst. gyventojų 2011 metais); sukuriamas bendrasis vidaus produktas (40,7 mlrd. Litų per 2011 metus).

Padidėjusį turistų skaičių per praėjusius metus meras sąžiningai pripažino esant Europos krepšinio čempionato nuopelnu.

Tarp įvardytų nuopelnų – ir raginimas Vyriausybę didinti minimalų mėnesio Lietuvoje atlyginimą nuo 800 iki 1000 litų. Žinoma, tai savivaldybė siūlė ne vieninteliai, ir, žinia, to dar nepasiekta.

Sumažinta bedarbystė daugiau nei trimis procentiniais punktais – taip pat sunku pasverti, ar tai savivaldybės, ar nacionalinis pasiekimas.

Kaip teigiamas permainas A. Zuokas vardijo investicijas (nors kai kurie projektai pradėti praėjusios kadencijos tarybos), taksi verslo „skaidrinimą“, Kalvarijų turgaus išnuomojimą, transporto infrastruktūros plėtros projektus.

Trumpai parodyta marga, sunkiai įskaitoma skaidrė, kurioje numatyta siekiamybė vilniečių pajamas palaipsniui didinti iki 6400 litų pajamų vidurkio.

Įsigilinti į ją galima tik gavus pilną ataskaitą.

„Mes neabejotinai esame atviriausia valstybės institucija Lietuvoje“, – rėžė A. Zuokas, pristatydamas savivaldybės interneto svetainės turinį ir galimybes.

Ataskaita - rinkimų kalba

Pristatęs ataskaitą A. Zuokas atsakinėjo į opozicijos klausimus.

„Taip kalbate, atrodo, kad, jeigu dar būsite meras, ir atominės elektrinės pastatymą pristatysite kaip savo nuopelną?“, - stebėjosi Miesto tarybos narys konservatorius Raimundas Alekna.

„ Nei viename mano pasisakyme nebuvo pasakyta, kad tai Zuoko nuopelnas. Dėkojau visoms ministerijoms ir įstaigoms, kurios prisidėjo prie pasiekimų“, - atsakė A. Zuokas.

Tvarkos ir teisingumo partijos narys Gediminas Rudžionis klausė, kodėl nebuvo kreiptasi į Seimą dėl įstatymo pataisų iniciavimo nutraukti Vilniaus šilumos tinklų nuomą. A. Zuoko teigimu, „būtų tiesesnis kelias kreiptis į savo frakciją Seime“, o jo „kelias iki įstatymų leidėjų ilgas. [...]“.

„Jūsų ataskaita – kaip priešrinkiminė kalba. Skaidrėse – ir tai, kas nenuveikta. Kalbant konkrečiai apie skaičius: skundėtės, kad miesto biudžetas varganas. Sakykite, kiek vyko komandiruočių, kiek tai kainavo mokesčių mokėtojams?“, - domėjosi Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Valdas Benkunskas.

Sostinės meras nesileido į „smulkmenas“. „Informacija vieša ir prieinama, ją gali pateikti administracija“, - nukirto A. Zuokas.

32 Tarybos nariai balsavo, kad ataskaita būtų išplatinta vilniečiams,  prieš 10, susilaikė 1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnietis

vilnietis portretas
o kodėl jisai dar nesėdi tenai labai pasiilgo zuokelio

DDVP

DDVP portretas
Tarp mūsų, su mumis, tokia kaip mes. Tokia – Kristina Brazauskienė. Todėl ją myli žmonės!!! Balsuosiu už Kristiną Brazauskienę!

Žingsnis pirmyn - du atgal

Žingsnis pirmyn - du atgal portretas
Zuokas stengiasi, bet gaila žiūrėti, reikalai - nė iš vietos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių