Quantcast

A.Zuoko judėjimas nori sumažinti Seimo narių skaičių iki 101

Šeštadienį Kaune įvykusiame judėjimo TAIP visuotiniame suvažiavime TAIP pirmininkas, Vilniaus meras Artūras Zuokas pateikė rinkimų programos gaires: Seimo atgimimas, verslo liudijimų sugrąžinimas ir lietuviško verslo globalizavimas, Darbo biržos reorganizacija į Karjeros agentūrą ir 1000 eurų vidutinė alga 2016 m., energetinė nepriklausomybė naudojant atsinaujinančius vietos išteklius ir teisių savivaldai sugrąžinimas.

Pradžioje judėjimo A.Zuokas pristatė referendumo „TAIP Seimo atgimimui!” eigą. Judėjimas TAIP siekia sumažinti Seimo narių skaičių iki 101 nario; apriboti parlamentarų kadencijų skaičių; prailginti Seimo nario kadencijos trukmę iki 5 metų; perkelti Seimo rinkimų datą iš rudens į pavasarį; stiprinti Seimo įstatymų leidybos kompetencijas.

„Žmonės ir verslas pavargo nuo mokesčių didinimo, kurį siūlo Vyriausybė bei Seimas. Yra kitas kelias - investicijų skatinimas bei efektyvesnis valstybės turto panaudojimas“, - pareiškė A.Zuokas.

Pasak jo, Lietuvoje privalu atstatyti verslo autoritetą ir skatinti smulkųjį bei vidutinį verslą, todėl bus sugrąžinta verslo liudijimų sistema. Be to, verslui būtina padėti pereiti į globalų lygmenį – Lietuva turi tapti ne tik didžiųjų pasaulio korporacijų sandėliu, o idėjų ir globalaus verslo branduoliu.

Siekiant paskatinti verslą ir padėti po krizės atsigauti gyventojams bus įgyvendinta skirtingų PVM tarifų politika (pagrindinis PVM tarifas – 20 proc.; centralizuotam šildymui, visuomeniniam transportui, viešojo maitinimo paslaugoms, viešbučio tipo ir specialaus apgyvendinimo paslaugoms - 10 proc. PVM; knygoms ir spaudai, vaistams ir sveikatinimo paslaugoms, šviežiai atšaldytai mėsai, paukštienai, žuvims - 5 proc. PVM).

„Tikroji Lietuvos energetinė yra atsinaujinančių energijos šaltinių visapusiška plėtra – biokuras, atliekų panaudojimas, saulė, geotermika, vėjas. 80 proc. dujų importo bus pakeista keisti vietos kuru ir 80 proc. lėšų už energijos išteklius liks Lietuvos ekonomikoje“, - pabrėžė A.Zuokas.

Pasak jo, siekiant, kad gyventojai gautų mažesnes sąskaitas už šildymą, bus mažinamas energijos vartojimas. Atsakomybę už būsto renovacija turėtų prisiimti Energetikos ministerija bei savivaldybių būsto renovavimo agentūros ir žmonėms nereikės užsikrauti banko paskolų naštos.

„2016 m. vidutinis atlyginimas sieks 1000 eurų“, - pareiškė A.Zuokas.

Tam įgyvendinti bus panaudota geroji Vilniaus miesto praktiką, kai vykdant viešuosius pirkimus konkursų dalyviai yra įpareigoti savo darbuotojams mokėti ne mažesnį atlyginimą, nei Statistikos departamento apskaičiuotas vidutinis darbo užmokestis sostinėje.

A.Zuoko teigimu, minimalus mėnesinis atlyginimas jau dabar turi būti padidintas nuo 800 Lt iki 1000 Lt, o neefektyvi Darbo biržą – reorganizuota. Vietoj jos įkurta Ūkio ir Švietimo ministerijoms atskaitinga Karjeros agentūra, socialinės funkcijos paliktos administruoti socialinės rūpybos tarnyboms.

Be to, bus sugražintos savivaldai teises ir sprendimų laisvė bei parengti ir įgyvendinti konkrečius miestų atgimimo veiksmai.

Seimo rinkimuose dalyvaus 101 „Sąjungos TAIP“ atstovas, kiekvienas jų viešai pasižadės atlikti vieną gerą darbą Lietuvai. Anot sąjungos, rinkimų sąrašai kol kas nepatvirtinti.


Šiame straipsnyje: Artūras ZuokasSeimaskadencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

mauras

mauras portretas
už tavo TAIP balsuos tokie pat vagys arba suklaidinti tavo paistalais

pazadai.............

pazadai............. portretas
zuokas zadejo ir 6000 atlyginimus,o kodel simtas vienas.o ne simtas.

Joo

Joo portretas
Norejo berniukai ...... :)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių