Quantcast

A.Zuokas: seniūnijos bet kokiu atveju bus reorganizuotos

Nors Vyriausybės atstovas sustabdė ir antrą Vilniaus tarybos sprendimą, susijusį su sostinės seniūnijų reorganizavimu, Vilniaus meras Artūras Zuokas žada rasti būdų, kaip reorganizaciją vis dėlto įvykdyti.

„Bet kokiu atveju mes seniūnijų reorganizavimą atliksime. Šiuo atveju gal tai užtruks kažkiek laiko, gal bus neracionaliai naudojamos mokesčių mokėtojų lėšos, bet kito kelio nėra“, - BNS penktadienį sakė A.Zuokas.

Penktadienį pranešta, kad naujasis Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Audrius Skaistys sustabdė sostinės savivaldybės sprendimą skelbti apklausą dėl dalies seniūnijų panaikinimo, mat sprendimas dėl apklausos gali pažeisti viešąjį interesą. Prieš tai Vyriausybės atstovės Vilniaus apskrityje pareigas laikinai ėjusi Rasa Noreikienė sustabdė tarybos sprendimą naikinti dalį seniūnijų.

Vilniaus meras pareiškė, kad tokie sprendimai yra politizuoti ir menkinantys savivaldos galias.

„Tokį sprendimą vertiname kaip aiškiai politiškai angažuotą ir visišką piktnaudžiavimą galiomis, kurios pažeidžia savivaldos teises. Kokia Lietuvoje, ES valstybėje, yra savivaldybės tarybos sprendimų galia, kad jį gali sustabdyti Vyriausybės atstovas savo nutarimu? Natūralu, kad čia susiję su tuo, kad reorganizacija didžiąja dalimi liečia konservatorių partijos atstovus, kurių dauguma šiuo metu dirba seniūnijose. Tokiu būdu jie bando ginti ne patį principą, o tiesiog partijos gina savo narius“, - dėstė A.Zuokas.

Jis neatsakė, ar Vilniaus valdžia skųs teismui A.Skaisčio sprendimą dėl apklausos.

„Mes įvertinsime, kas šiuo atveju būtų paprasčiau ir geriau, kad greičiau įvyktų reorganizacija ir kad būtų įgyvendinti sprendimai, kurie yra ekonomiškai ir logiškai pagrįsti ir taupo lėšas. Rasime kelius į sprendimus“, - teigė meras.

Šiuo metu, anot jo, vykdomas pirkimas dėl apklausos, kitą savaitę turėtų paaiškėti, kas ją gali atlikti.

Praėjusį trečiadienį sostinės taryba nusprendė skelbti vilniečių apklausą dėl prieštaringai vertinamos sostinės seniūnijų pertvarkos, pagal kurią didžioji seniūnijų dalis būtų panaikinta ir pertvarkyta į biurus.

Nutarta respondentų klausti, ar jie pritaria nuomonei, kad Vilniuje seniūnijų yra per daug, kad dalį seniūnijų būtų tikslinga panaikinti ir vietoj jų steigti biurus, taip pat ar gyventojai pritartų seniūnijų ribų pakeitimui.

Tokia apklausa sumanyta po to, kai ankstesnė Vyriausybės atstovė R.Noreikienė sustabdė tarybos sprendimą naikinti dalį seniūnijų. Ji nurodė, kad prieš imantis tokios pertvarkos, nebuvo apklausti gyventojai.

Sausį Vilniaus taryba pritarė mero Artūro Zuoko pasiūlytam seniūnijų pertvarkos planui, pagal kurį iš šiuo metu esančių 21 seniūnijų būtų panaikinta 16, jų liktų penkios, esančios toliausiai nuo miesto centro.

Vietoj naikinamų seniūnijų būtų įsteigta 11 biurų. Jie būtų labiau centralizuoti nei seniūnijos.

Opozicijoje esantys kritikai sako, kad reformuodamas seniūnijas meras A.Zuokas paprasčiausiai stengiasi dar daugiau valdžios sutelkti vienose rankose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių