Quantcast

A.Zuokas: investicijos bus koncentruojamos Vilniaus centre

Vilniaus miesto meras teigia, kad artimiausius 4 metus Vilniaus valdžia nepalaikys investicijų į miesto pakraščius. Pasak Artūro Zuoko, investicijas numatoma koncentruoti dešiniajame Neries krante, senamiestyje, Kalvarijų gatvėje.

„Mūsų pagrindinis noras šioje kadencijoje yra koncentruotis į miesto centrą, ypač dešiniajame Neries krante. Miesto centre yra 500 hektarų, kur būtų galima būtų įgyvendinti įvairius nekilnojamojo turto projektus, ir čia galėtų gyventi apie 50 tūkst. gyventojų. Turime nedaug finansinių ir kitų išteklių, todėl reikia baigti statyti miesto centrą, o ne išmėtyti investicijas po visą Vilnių, ypač į miesto pakraščius“, - konferencijoje „Lietuvos ekonomika 2012“ trečiadienį kalbėjo A.Zuokas.

A.Zuokas sako, vienas pagrindinių projektų yra Kalvarijų gatvės tvarkymas - joje turėtų atsirasti pirmoji tramvajaus linija. Kitas strateginis savivaldybės tikslas - iki 2015 metų pertvarkyti pramonės zonas miesto centre.

„Vien tik sutvarkius “Skaiteks„ gamyklą ir teritoriją (tarp Užupio ir Markučių - BNS), ten būtų galima pastatyti apie 1000 naujų butų. Tai būtų puiki galimybė turėti daugiau gyventojų senamiestyje, kur gyventojų skaičius yra sumažėjęs“, - teigia A.Zuokas.

Jo teigimu, savivaldybės investicijos į infrastruktūros, gatvių, tinklų sutvarkymą sudarytų pagrindą dešiniajame Neries krante baigti statyti naują miesto centrą.

„Pirmoji kregždė, kad kažkas prasideda šioje miesto vietoje, yra šio mėnesio pabaigoje planuojamas Jaunimo viešbučio pastato Konstitucijos prospekte griovimas. Norvegų investuotojai šiais metais ten turėtų pradėti statyti naują verslo centrą“, - pranešė meras.

Anksčiau skelbta, A klasės biurų kompleksą satys Norvegijos kapitalo bendrovė „Schage Real Estate“, kuri į projektą investuos apie 220 mln. litų. Kompleksą sudarys trys pastatai, kurių bendras plotas - 43 tūkst. kvadratinių metrų, neskaičiuojant požeminių aikštelių.

Pasak A.Zuoko, Vilniaus savivaldybė per artimiausius 4 metus tikisi pradėti įgyvendinti daugiau negu 2 mlrd. litų vertės projektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Kad geriau pradėtume gyventi reikia Vilnių su visomis ministerijomis ir valdininkais atiduoti Lenkijai, mums užtektų ir savivaldybių.

Nojus

Nojus portretas
Zuokas pamiršo, kad yra viso Vilniaus, o ne Užupio, Senamiesčio ar Dešiniojo Nėries kranto meras. Ir, mielas mere, tos numatomos investicijos- tikrai ne tamstos nuopelnas, seniai norvegai šioje vietoje investuoti planuoja, tad pačiam tik eilinė proga pasipiarinti. Tik miestiečiai taip lengvai nepasiduoda apgaunami...

Vilniaus centre

Vilniaus centre portretas
isvertus i lietuviu kalba reiskai ,kad visi pinigai pateks i zuokio kisiane!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių