Quantcast

A.Zuokas: dingo 9 tūkst. kv. metrų iš Gedimino pr. išimtų trinkelių

Iš pagrindinės sostinės gatvės - Gedimino prospekte - išimta apie 16 tūkst. kvadratinių metrų senųjų bazalto trinkelių, iš 9 tūkst. yra dingę, pranešė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisiją jis informavo, kad rekonstruojant įvairius objektus savivaldybė panaudojo 5 tūkst. kvadratinių metrų senųjų plytelių, dar 1,2 tūkst. kvadratinių metrų sveikų plytelių saugomos.

„Nerandame, kur buvo išvežtos trinkelės vykdant trečiąjį etapą“, - sakė A.Zuokas.Trečiuoju etapu vadinama Gedimino prospekto atkarpa nuo Vasario 16-osios gatvės iki Žvėryno tilto.Dėl dingusių plytelių ketinama kreiptis į prokuratūrą. Sostinės meras trečiadienį negalėjo nurodyti, kuo remiantis nuspręsta pakeisti senąsias plyteles naujomis, kurios praėjus keleriems metams po rekonstrukcijos ėmė smarkiai byrėti.

A.Zuoko teigimu, senųjų plytelių perkloti esą nebuvo įmanoma, tačiau kas taip nusprendė, jis negalėjo įvardyti.

„Pakelsime dokumentus ir pažiūrėsime, kas ir kodėl nusprendė keisti plyteles“, - pažadėjo jis. A.Zuoko teigimu, po rekonstrukcijos sutvarkyti Gedimino prospektą reikia apie 10 mln. litų. Naujoms trinkelėms ir joms pakloti išleista apie 20 mln. litų. Iš viso Gedimino prospekto rekonstrukcija atsiėjo 100 mln. litų.

Meras pranešė, kad dėl miesto patirtų nuostolių finansinės pretenzijos pareikštos projektuotojams, projekto ekspertizę atlikusioms įmonėms, projekto priežiūrą atlikusioms įmonėms ir rangovui. Didžiausios sumos - apie 7 mln. litų - reikalaujama iš darbus atlikusios bendrovės „Luidas“. Tačiau šiuo metu ši įmonė bankrutuoja, o trečiadienį Antikorupcijos komisijos posėdyje dalyvavęs „Luido“ vadovas Algimantas Ulickas sakė, kad įmonė pretenzijas atmeta, nes ji įvykdė viską pagal reikalavimus.

A.Zuokas vylėsi, kad galbūt bazalto trinkelių tiekėjai iš Kinijos „Luidui“ buvo suteikę garantiją, kuria remiantis ir jiems galima reikšti pretenzijas.Mus domina trinkelių tiekėjo sutartis su įmone “Luidas”, kokias garantijas trinkelėms yra suteikę tiekėjai. Jeigu jie yra suteikę ilgesnę garantiją, mes jiems reikštume pretenziją.

Dėl Gedimino prospekto rekonstrukcijos prokurorai yra pradėję ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo.Pagrindinės sostinės gatvės - Gedimino prospekto - rekonstrukcija pradėta 2002 metų pradžioje, paskutiniai darbai atlikti 2009 metų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
kas galėtų paneigti, kad jos ten - kur suoliukas

be problemų rasit

be problemų rasit portretas
tik reik paieškot buvusių "darbų vykdytojų" uošvijose, sodybose ir prie namų ir pan.

Atsakomybė

Atsakomybė portretas
Prekyba turi būti saikinga. Praėjus 10 metų po gatvių rekonstrukcijos, pastebėta įskilimai plytelių paviršiuose. Tuos įskilimus galėjo padaryti greideriai, sunkiasvorė vikšrinė technika. Negalima užsipulti ir kaltinti svetimų piliečių. Prekybai turi vadovauti atitinkami specialistai. Dėl politikos neįmanoma gyventi ir dirbti. Kiekvienas žmogus turi būti savo poste ir atsakyti už jam priklausančius darbus. Bylinėtis visos Lietuvos vardu draudžiama. Reikia pamažu remontuoti plyteles.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių