Quantcast

Avižieniuose vairuotojai buvo kviečiami sukti ratus žiedu

Sekmadienį prie Avižienių, Vilniaus rajone, esančio žiedo besiartinantys vairuotojai sulaukė intriguojančio pasiūlymo. „Apvažiuok pilną ratą, jei esi laimingas/-a“ – skelbė baltas plakatas. Trumpos akcijos iniciatorius žiniatinklyje aprašė savo pastebėjimus, kaip kelių eismo dalyviai reagavo į netikėtai Vilniaus pakraštyje išdygusį skelbimą: „apvažiuoja 4 ratus, atidarę langus mojuoja, pypteli; žiede sukasi du automobiliai; į žiedą iš karto paskui ratą bebaigiantį vieną įvažiuoją ratą pradedantis kitas, kurį laiką jie sukasi“.

Stendas, kviečiantis laimingus vairuotojus sukti ratus, buvo pastatytas ties vienu iš trijų įvažiavimų į žiedą.



„Youtube“ tinklalapyje vaizdo klipą patalpinęs asmuo teigia, kad per mažos iniciatyvos laiką į žiedą įvažiavo 73 automobiliai, iš jų – 16 buvo laimingi. Anoniminis idėjos autorius tikina tokiu žingsniu siekia, kad gyventojai „pajustų vienas kito buvimą, o tai padarys juos džiugesnius ir stipresnius“.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Evelina Pagounis teigė, kad tokiame savavališkame plakato pastatyme galima įžvelgti administracinį pažeidimą, tačiau svarbu atsižvelgti į idėjos autoriaus motyvus. „Savavališkas skelbimo patalpinimas viešose aplinkose yra pažeidimas. Kelio ženklų negalima statyti bet kur. Tokiems veiksmams reikia gauti savivaldybės ir kelininkų sutikimą“, - kalbėjo atstovė.

Pašnekovė teigė, kad komentuoti keistą plakato pasirodymą ties Avižieniais yra sunku, nes neaišku „kokių paskatų vedami, žmonės patalpino šį užrašą“. Specialistė teigė, kad sekmadienį prie žiedo atsiradęs užrašas neturėjo sukelti didesnio avaringumo, nes prie žiedo vairuotojai ir taip privalo sumažinti greitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
jo negalima uzdraust nes EU neleidzia vazinet ratais ziedus .

A

A portretas
O parašius "Nevažiuok pilno rato, jei esi kvailas" būtų visiškai blokuojamas eismas?!

VO

VO portretas
Reiktų vyrų tuolete pakabint iškabą- jei esi laimingai vedęs- padaužyk į sieną. Analogiškai moterų- jei... suspausk šlaunis ir sušvilpk !
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių