Quantcast

A.Večerskis toliau bylinėjasi dėl LNDT vadovo konkurso

Buvęs Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) generalinis direktorius Adolfas Večerskis toliau teismuose kovoja dėl galimybės užimti prarastą postą.

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas nagrinėja aktoriaus ir režisieriaus A.Večerskio ieškinį Kultūros ministerijai bei trečiajam asmeniui, dabartiniam LNDT vadovui Martynui Budraičiui.

Ketvirtadienį teismas įpareigojo ieškovą patikslinti ieškinį.

„Per dvi savaites įpareigoti pateikti patikslinimą, nes teismui reikia platesnių motyvų“, - BNS sakė teismo atstovė spaudai Erda Marija Kavaliauskienė.

Ieškovas prašo teismo panaikinti 2010 metų spalio 26 dienos konkurso rezultatus neteisėtais ir juos panaikinti, sustabdyti konkurso vykdymą ir uždrausti pasirašyti sutartį su konkurso laimėtoju M.Budraičiu.
Skunde teismui A.Večerskis nurodo, kad buvo primti dokumentai, jam leista dalyvauti konkurse, tačiau vykstant konkursui pranešta, kad jis iš jo šalinimas.

Kultūros ministerija teigė, kad A.Večerskis buvo pašalintas iš konkurso, nes gautas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) patikinimas, jog jis pažeidėjo Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą - įdarbino teatre savo žmoną Valeriją Večerskienę, jai ir teatre taip pat dirbusiai dukrai Jutai Večerskytei skyrė priedus.

E.M.Kavaliauskienė BNS sakė, kad ši byla atkeliavo iš administracinio teismo.

„Po apeliacijos buvo nuspręsta iš naujo nagrinėti Vilniaus miesto 3-ajam apylinkės teismui“, - BNS sakė teismo atstovė spaudai.

2011 metų balandžio 1 dieną Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė A.Večerskio skundą, kuriuo jis ginčijo draudimą dalyvauti konkurse renkant naują teatro vadovą.

„Kultūros ministerija pagrįstai uždraudė buvusiam teatro direktoriui dalyvauti konkurse“, - tada paskelbė teismas.

Tačiau vėliau po apeliacijos šis teismo sprendimas buvo panaikintas ir byla perduota iš naujo nagrinėti Vilniaus miesto 3-iajam apylinkės teismui.

Kitas posėdis A.Večerskio byloje vyks balandžio 4 dieną.

2010-ųjų rugsėjį Kultūros ministerija paskelbė konkursą LNDT generalinio direktoriaus pareigoms eiti. Jame dalyvavo šeši kandidatai, konkursą laimėjo M.Budraitis.

A.Večerskis LNDT vadovavo nuo 2005 metų. Jis sulaukė menininkų ir kultūros veikėjų kritikos dėl savo prieštaringų pasisakymų bei dėl to, kad LNDT, turinčiame aukščiausiu meniniu lygiu pristatyti nacionalinės kūrybos laimėjimus, buvo diegiamas „komercinio pobūdžio privataus teatro modelis“.

1992 metais A.Večerskis įkūrė pirmą privatų teatrą Lietuvoje. Per savo kūrybinį kelią režisavo 13 spektaklių, išvertė 12 pjesių, vaidino per 100 pjesių teatre, 37 televizijos spektakliuose, atliko 21 vaidmenį kine. Taip pat filmavosi televizijos serialuose, dalyvavo muzikiniuose šou.


Šiame straipsnyje: Adolfas Večerskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių