Quantcast

Per Aušros Vartų atlaidus – palaimintojo T. Matulionio relikvijos

  • Teksto dydis:

Vilniuje šį savaitgalį prasideda Aušros Vartų Gailestingumo Motinos globos atlaidai, per juos bus galima melstis ir prie palaimintojo Teofiliaus Matulionio relikvijos.

Kaip pranešė Vilniaus arkivyskupijos kurija, sarkofago formos relikvijorius Šv. Teresės bažnyčios šoninėje koplyčioje sostinėje bus laikomas lapkričio 11–19 dienomis.

Sekmadienį prasidedančiais ir aštuonias dienas truksiančiais Aušros Vartų atlaidais baigiami švęsti arkivyskupo Teofiliaus Matulionio metai. Palaimintuoju jis buvo paskelbtas per iškilmes šiemet birželį.

Per atlaidus bus meldžiamasi už žemdirbius, šeimas ir išeiviją, Lietuvos kariuomenę ir policiją, žiniasklaidos darbuotojus, kunigus ir seminaristus, vaikus, mokytojus, valstybės tarnautojus ir politikus, ligonius, gydytojus ir slaugytojus bei kitomis intencijomis.

Tikintieji, be kita ko, kviečiami melstis už taiką, apie kurią gyvenimu ir žodžiais nuolat kalbėjo T.Matulionis.

Šv. Mišios bus aukojamos lietuvių, lenkų, anglų, rusų, baltarusių, ukrainiečių, italų, prancūzų, ispanų kalbomis.

T. Matulionis sovietų valdžios buvo kalintas 16 metų. Ilgiausia bausmė dvasininkui skirta 1946 metais, kai jis atsisakė bendradarbiauti su sovietų režimu ir paklusti jo nurodymams padėti įveikti partizaninį judėjimą, kritikavo komunistus dėl tikinčiųjų persekiojimo.

Po dešimties metų nelaisvės T. Matulioniui galiausiai leista grįžti į sovietų okupuotą Lietuvą. T. Matulionis mirė 1962 metais, būdamas 89 metų. Pagal vieną iš versijų, jį galėjo nunuodyti slapta sovietų KGB darbuotojai, tačiau tai nėra iki galo įrodyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonės gerieji,

     Žmonės gerieji, portretas
duokite ramybę palaimintajam,kiek galima tampyti tas relikvijas?

Pagonis

Pagonis portretas
Pagal KB kanonus, kandidato į šventuosius lavonas, t.y. po mirties, privalo padaryti du (2) stebūklus, kad būti pripažintam šventuoju. Kiek teko girdėti nei T. Matulionio, nei J. Matulaičio lavonams su stebūklais nesiseka. Dabartinė aksija su T. Matulaičio palaikų atitempimu į Aušros vartus, labai panaši į stebūklų darymo technologiją - prie palaikų pasimeldžiama ir tik pokšt stebūklas! Ką gi lauksime, tik tegul tie palaikai padaro stebūklą ne iš medicinos srities, o tai stebūklų repertuaras šiais laikais visai susiaurėjo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių