Quantcast

Atstatyti prie Vilniaus ūkininkų turgaus sudegę maldos namai

  • Teksto dydis:

Prieš metus sudegus Vilniaus centrinei ūkininkų turgavietei Ukmergės gatvėje, šalia smarkiai apdegė maldos namai. Metų gaisru vadinama nelaimė įvyko 2015 m. spalio 24 dienos ankstų rytą - apie 4 val.

Kilo baisus gaisras, kuris matėsi net iš kitų rajonų. Jis sunaikino ne tik ūkininkų turgų, tačiau užkabino ir šalia esančius Vilniaus krikščionių bendruomenės „Biblijos Kelias“ maldos namus. Maldos namai buvo smarkiai apgadinti - apdegė stogas, išsilydė pastato fasadas ir langai, o gesinant, pastatas buvo užpiltas, tačiau bendruomenės ir miestiečių jėgomis pastatą pavyko atstatyti per metus. Praėjus metams, bendruomenės nariai gali vėl džiaugtis, nes atverčiamas naujas lapas virš 40 metų gyvuojančiai krikščionių bendruomenei.

Maldos namų vyresnysis pastorius Anatolij Dmitruk džiaugiasi, kad pastatą pavyko atstatyti pakankamai greitai. „Ši nelaimė sustiprino bendruomenę ir miestiečius, bei įrodė, kad galime būti vieningi. Esame dėkingi kiekvienam prisidėjusiam prie pastato atstatymo“ – sakė A. Dmitruk.

Šiuo metu pastatas jau baigiamas atstatyti ir šį šeštadienį 18 val. planuojamas atidarymo ir padėkos koncertas Vilniaus žmonėms, o sekmadienį pirmosios šventinės pamaldos. Atidarymo metu vyks šventinė programa, į kurią bendruomenė kviečia jaunus ir vyresnio amžiaus žmones, šeimas su vaikais. Padėkos koncerte gros bažnytinis choras, vaikų choras „Valio“, styginių ansamblis, bei kiti solistai. Visi norintys galės pamatyti atstatytą pastatą, susipažinti su bendruomenės veikla bei istorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių