Quantcast

Vilniaus šilumos tinklų vadovė kol kas lieka poste

  • Teksto dydis:

Trečiadienį nesusirinkus Vilniaus šilumos tinklų (VŠT) valdybai, kurios 4 nepriklausomi nariai atsistatydina, nepriimti sprendimai dėl įmonės vadovės Giedrės Kaminskaitės-Salters ir dėl sutarties nutraukimo su įmonės konsultantais.

VŠT stebėtojų tarybos pirmininkas Arvydas Sekmokas tikisi, kad per dvi savaites pavyks surinkti naują valdybą bei paskirti laikiną įmonės vadovą.

„Valdybos posėdis neįvyko, labai gaila. Valdyba iš tikro pasielgė netinkamai, didžioji valdybos narių dalis į posėdį neatėjo, posėdis sužlugo. (...) Klausimai buvo reikalaujantys aptarimo, toks automatinis balsavimas iš tikro, manau, neatsakingas. Toks mano vertinimas“, - BNS sakė A.Sekmokas.

Anot jo, nepriklausomų valdybos narių atsistatydinimo prašymai gauti antradienį, todėl jie 14 dienų turi dirbti.

„Iš tikro pagal įstatymą valdybos nariai apie atsistatydinimą turi informuoti prieš 14 dienų (...). Tai iki to laiko valdyba turi dirbti ir jei valdyba nedirba, tai rodo, kad ji elgiasi neatsakingai“, - tikino A.Sekmokas.

Anot jo, nesusirinkus valdybai, nebuvo nuspręsta dėl G.Kaminskaitės-Salters atsistatydinimo, kuri prašymą pateikė taip pat antradienį. Nepriimtas sprendimas ir dėl sutarties nutraukimo su konsultante „KPMG Baltics“. Be to, balsavimui šiuo klausimu nėra kvorumo, kadangi viena valdybos narių turi nusišalinti nuo sprendimo dėl konsultantų.

„Viena iš valdybos narių, jos bendrovę audituoja KPMG, šis valdybos narys nusišalino ir nėra kvorumo tą klausimą spręsti“, - sakė A.Sekmokas.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) pareiškė, kad VŠT turi nutraukti 2,784 mln. eurų vertės sutartį su konsultantais - „KPMG Baltics“, advokatų kontora „Glimsted Bernotas ir partneriai“ ir „Ekotermija“. Savo atsakymą VPT įmonė turi pateikti iki spalio 9 dienos, BNS pranešė VŠT.

Anot A.Sekmoko, valdyba nesirenka galbūt dėl nemokamų atlyginimų: „Viena iš narių parašė, kad neturi laiko, kitų atsakymų aš nežinau, nes aš posėdžiuose nedalyvauju, negaliu įtakoti, bet matau žmogiškas priežastis. Valdybos nariams nėra mokamas kol kas joks atlyginimas, nėra nustatytas. Aš manau, kad jie tiesiog pavargo, žmogiškai aš galiu suprasti, bet situacija nėra maloni“.

Birželio pabaigoje patvirtintoje valdyboje dirba buvęs energetikos viceministras Romas Švedas, buvęs prezidentės patarėjas Gediminas Vaitkevičius, „TeliaSonera“ grupės teisės reikalų padalinyje dirbanti Eglė Gudelytė-Harvey, kuri rugsėjo mėnesį išvažiavo dirbti į užsienį, ir tarptautinėje farmacijos kompanijoje „Fresenius-Kabi“ dirbanti Laura Mortensen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Zuoko blindažai sunkiai paimami...bet paimami
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių