Quantcast

Atsidaro Menų spaustuvės Infoteka

Gegužės 4 d. – pirmoji Menų spaustuvės Infotekos darbo diena. Menų spaustuvės Infoteka – tai informacijos rinkinys, kurį sudaro knygos, periodika, filmų ir audio literatūros kolekcijos bei spektaklių vaizdo įrašai.

Kolekcijos pagrindą sudaro Britų tarybos perduota kolekcija; taip pat savo informacinius išteklius viešam naudojimui pateikė viešoji įstaiga „Lietuvos šokio informacijos centras“.

Infoteka, kurios kolekcijos prioritetas – šiuolaikiniai scenos menai ir kūrybinės industrijos, bus viešai prieinama visiems, norintiems geriau pažinti šią sritį. Ateityje savo rinkinius viešam naudojimui numato pateikti ir kitos nevyriausybinės scenos meno organizacijos: Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centras, Oskaro Koršunovo/ Vilniaus miesto teatras ir kiti.

Britų tarybos kolekcija iš kitų informacijos rinkinių išsiskiria tuo, kad ją sudaro pirmiausiai įvairūs šiuolaikiniai Jungtinės Karalystės leidiniai (periodika, žinynai, šiuolaikinė grožinė, menų ir kūrybos industrijų bei vadybos literatūra, filmai, muzika). Menų spaustuvė pirmuosius dvejus metus rinkinį plės ir sudarinės vadovaudamasi Britų tarybos komplektavimo principais, tačiau pagal savo veiklos specifiką taip pat nuolat pildys jį su šiuolaikiniais scenos menais susijusia medžiaga, bus kaupiama meno plėtros, kultūros politikos, kultūros vadybos, kūrybos industrijų literatūra, prenumeruojamos aktualios duomenų bazės.

Menų spaustuvės Infoteka veiks pirmajame pastato aukšte, įėjimas pro Šiltadaržio gatvės vartus. Infoteka veiks visomis darbo dienomis išskyrus pirmadienį, darbo valandos – nuo 13 iki 19 valandos. Leidinius ir filmus bus galima skaityti bei žiūrėti vietoje, taip pat palikus užstatą pasiimti namo. Pasak Infotekos vadybininkės Eglės Stalnionienės, „Infotekoje daug dėmesio bus skiriama naujosioms medijoms – garso knygoms, spektaklių, filmų vaizdo įrašams, muzikos laikmenoms, prieigai prie prenumeruojamų internetinių duomenų bazių“.

Daugelio skaitytojų pamėgtas Britų tarybos dovanotas leidinių ir DVD laikmenų fondas bus puikus „Menų spaustuvės“ Infotekos startas. Ateityje Menų spaustuvės pastatų komplekse be jau veikiančių 2 renginių salių, 3 erdvių repeticijoms ir Infotekos numatoma įkurti ir nedidelį kino centrą bei kavinę-klubą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių