Quantcast

Atmestos „Litcon“ pretenzijos dėl nutrauktos darželių statybos sutarties

Teismas atmetė „Litcon“ pretenzijas ginče su Vilniaus miesto savivaldybe dėl keturių modulinių darželių statybų. Bendrovė siekė, kad savivaldybės sprendimas nutraukti 4,3 mln. eurų sutartį būtų pripažintas neteisėtu.

Kaip BNS informavo Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė, pirmadienį atsisakyta taikyti laikinąsias apsaugos priemones savivaldybės administracijai.

Teismas taip pat atmetė „Litcon“ prašymą sustabdyti lėšų išmokėjimą savivaldybei iš bendrovės sąskaitos pagal banko garantijas, netenkintas ir prašymas drausti savivaldybei bet kokius veiksmus, susijusius su sutarties nutraukimu.

Praėjusią savaitę Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis pranešė, kad bendrovė nutraukia 2017-aisiais pasirašytas sutartis su bendrove šiai laiku neįvykdžius įsipareigojimų.

Anot P. Poderskio, du moduliniai darželių priestatai prie jau esančių ugdymo įstaigų turėjo būti pastatyti dar pernai rugsėjį, dar du – sausio pradžioje, tačiau bendrovė, pasak savivaldybės, laiku neįvykdė įsipareigojimų.

Nauji moduliniai darželiai turėtų būti pastatyti prie lopšelių-darželių „Gabijėlė“ (Gabijos g. 1, Pašilaičiuose), „Atžalėlės“ (Antakalnio g. 74, Antakalnyje), „Gintarėlis“ (Didlaukio g. 35, Baltupiuose) ir „Medynėlis“(A. P. Kavoliuko g. 5, Karoliniškėse). Juos turėjo lankyti apie 400 vaikų.

Sutartys pasirašytos 2017-ųjų pabaigoje.

P. Poderskis tuomet tikino, kad bendrovės bankinės garantijos, į kurias savivaldybė pretenduoja netesybų atveju, – apie 350 tūkst. eurų.

„Litcon“ teigia, kad moduliniai darželiai baigti gaminti, tačiau nebuvo atvežti dėl savivaldybės kaltės: nesutvarkytų inžinerinių tinklų, neatliktų darbų stiprinant priestatų pamatus. Pasak „Litcon“, pateiktas planas, jog darželiai, savivaldybei atlikus namų darbus, būtų pastatyti gegužę. Savivaldybės veiksmus bendrovės atstovai vadina rinkimų triuku.

Tuo metu Vilniaus savivaldybė teigia ieškanti būdų pastatyti darželius be „Litcon“, o dirbdama tiesiogiai su modulių gamintojais.

Vilniaus miesto savivaldybė pastaruoju metu sulaukia kai kurių tėvų kritikos, kad jų vaikai dar vasarą buvo priskirti į grupes naujuose moduliniuose darželiuose, tačiau pačių darželių nėra.

„Litcon“ su kitomis įmonėmis 2016-aisiais buvo patekusi į Konkurencijos tarybos akiratį dėl galimų kartelinių susitarimų sostinės mokyklų ir darželių atnaujinimo konkursuose, tačiau pernai nuspręsta tyrimą nutraukti nenustačius draudžiamus veiksmus patvirtinančių įrodymų.

Tyrimas atliktas kilus įtarimui, kad bendrovės „Irdaiva“, „Panevėžio statybos trestas“ (PST), „LitCon“, „Infes“, „Dzūkijos statyba“, „Kaminta“, „Ekstra statyba“ ir „Statybų kodas“, 2013–2015 metais dalyvaudamos viešuosiuose pirkimuose galėjo derinti savo veiksmus, nustatyti kainas, numatyti pirkimų laimėtojus, pasidalyti rinką ir taip apriboti konkurenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių