Quantcast

Atleistas už sutuoktinę agitavęs sostinės rinkimų apylinkės komisijos narys

  • Teksto dydis:

Sostinės Šeškinės apygardos rinkimų komisija šią savaitę atleido už sutuoktinę agitavusį apylinkės komisijos narį.

Paaiškėjo, kad Tujų apylinkės rinkimų komisijos narys Aleksandras Čistiakovas išnešiodamas rinkėjų korteles bei Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išleistą specialų leidinį jame buvo apibrėžęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ numerį ir dviejų kandidačių, vienos jų – savo sutuoktinės Reginos Čistiakovos, pavardes.

„Kai komisijos narys sužinojo, kad buvo atliktas tyrimas, gyventojai patvirtino tą faktą, tada prisipažino, kad jis apvedė minėtas pavardes ir partiją. Įstatymo reikia laikytis, žmogus, kuris prisideda prie rinkimų organizavimo, negali vykdyti jokios rinkimų agitacijos“, – BNS sakė Šeškinės apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Jolita Baušytė.

VRK taip pat šią savaitę iš pareigų pašalino Alytaus apygardos rinkimų  komisijos narę, kuri socialiniame tinkle „Facebook“ dalijosi kandidatų į Seimą politine reklama. VRK taip nusprendė išnagrinėjusi skundą, kad Alytaus apygardos rinkimų komisijos narė Diana Vaitkevičienė socialiniame tinkle „Facebook“ agituoja už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos kandidatą Dzūkijos vienmandatėje apygardoje Petrą Valiūną.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, jog atvejų, kuomet rinkimų komisijų nariai užsiima agitacija, nėra daug, mat už tokius veiksmus numatytos griežtos sankcijos – pašalinimas iš komisijos narių, o tai vėliau užkerta kelią dirbti rinkimų komisijose. „Daug atvejų nėra, ir ne visi skundai pasitvirtina, bet įstatymas labai griežtasL jei komisijos narys agituoja – yra atleidžiamas“, – BNS sakė Z.Vaigauskas.

Rinkimų komisijos nariui ar pirmininkui draudžiama bet kokia forma reklamuoti partiją ar jos narį, platinti rinkiminei agitacijai skirtą medžiagą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių