Quantcast

Artėja tarptautinis jaunimo Taizé susitikimas Vilniuje

Gegužės 1-3 dienomis Vilniuje įvyks didžiausias šių metų renginys jaunimui – tarptautinis jaunimo Taizé susitikimas „Pasitikėjimo piligrimystė Vilniuje“.

Į tris dienas truksiantį maldos, pokalbių ir bendravimo susitikimą atvyks apie 6 tūkst. jaunuolių iš Lietuvos, aplinkinių Baltijos ir tolimesnių šalių.

Jau yra užsiregistravę dalyviai iš Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Italijos, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos ir visos Europos Sąjungos. Daugiausia užsiregistravusiųjų – iš Lenkijos – 1600, iš Ukrainos – 500, Baltarusijos – 450 jaunuolių. Pagal užsienio svečių skaičių susitikimas bus vienas didžiausių renginių Lietuvos tūkstantmečio ir Vilniaus – Europos kultūros sostinės metais.

Bendrų maldų, pokalbių, pietų ir vakarienės vieta bus Vilniaus centras – senamiesčio bažnyčios, Katedros aikštė, Sereikiškių parkas. Tikimasi, kad kaip įprasta Taizé susitikimuose, daugumą svečių apsistoti pakvies Vilniaus miesto šeimos.

Susitikime dalyvaus Taizé bendruomenės prioras brolis Alois, keletas kitų brolių, į teminius susitikimus bus kviečiami dvasininkai, menininkai, rezistentai, visuomenės veikėjai, politikai. Susitikimo idėją sveikina ir jį rengiant prisideda Vilniaus ir visos Lietuvos stačiatikių arkivyskupas Chrizostomas bei Lietuvos liuteronų vyskupas Mindaugas Sabutis, taip pat kitos krikščionių bendruomenės ir tautinės bendrijos.
„Pasitikėjimo piligrimystė Vilniuje“ nėra tik vienkartinis, tris dienas truksiantis renginys.

Reikšmingas yra ir pasiruošimas susitikimui. Jis Vilniaus mieste ir apylinkėse prasidėjo dar 2008 metų spalį. Kiekvienoje Vilniaus parapijoje susikūrusios įvairiatautės jaunimo grupės, kurios kas savaitę renkasi bendrai maldai, aptarti organizacinio ir dvasinio pasiruošimo.

Vilniaus jaunimas rengiasi atvyksiantiems svečiams pristatyti Lietuvos sostinę kaip įdomų, šiuolaikišką, dvasingą ir svetingą miestą.

Vilniečiai aktyviai registravosi būti savanoriais ir padėti susitikimo metu. Tikimasi sulaukti savanorių iš kitų Lietuvos miestų ir net kitų šalių. Pasibaigus susitikimui jaunimas bus skatinamas tęsti prasidėjusias iniciatyvas. Susitikimą organizauoja Taizé bendruomenė ir Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centras. Visą informaciją apie renginį galima rasti internete.

Apie tarptautinius Taizé susitikimus
Jau 30 metų Taizé bendruomenė su didžiųjų Europos, Azijos, Amerikos ir Afrikos žemynų krikščionių bažnyčiomis rengia tarptautinius susitikimus gyvenimo prasmės ir tikėjimo ieškančiam jaunimui. Taip pat kiekvienų metų pabaigoje kuriame nors Europos mieste vyksta daugiatūkstantiniai jaunimo susitikimai. Taizé broliai susirinkusius dalyvius kviečia į bendras pamaldas, teminius seminarus ir diskusijų įvairiomis temomis grupes. Paskutinis toks susitikimas 2008–2009 m. sandūroje vyko Briuselyje, kur susirinko 40 000 jaunuolių iš Europos ir kitų pasaulio šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių