Quantcast

A. Nasvyčiui įteiktos Vilniaus garbės piliečio regalijos

  • Teksto dydis:

Architektui Algimantui Nasvyčiui antradienį oficialiai įteiktos Vilniaus garbės piliečio regalijos.

Ceremonijoje Vilniaus rotušėje garsų Lietuvos architektą už kūrybinę veiklą, architektūros plėtotę, Vilniaus miesto vardo garsinimą bei ilgametį darbą, kuriant gražesnę sostinę apdovanojo Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Architektas A.Nasvytis tapo 14-uoju Vilniaus garbės piliečiu.

„Beveik prie kiekvieno reikšmingesnio Vilniaus projekto Algimantas yra vienaip ar kitaip prisidėjęs. Architekto pajutimas, kad miestas yra ne tik mūrai, bet ir nuotaika, jo atsidavimas ir meilė sostinei būtent ir sukūrė tokį Vilnių, kokį mes jį matome dabar“, – pranešime spaudai sakė meras Remigijus Šimašius.

„Galbūt svarbiausias dalykas mano gyvenime, kad aš nesu projektavęs ar statęs nė vieno pastato ne Vilniuje. Visas gyvenimas – stovint prie braižybos lentos ir projektuojant Vilniui“, – ceremonijos metu sakė A.Nasvytis.

A.Nasvytis žymiausius savo objektus projektavo su neseniai mirusiu broliu Vytautu. Jie sukūrė restorano „Neringa“ interjerą, suprojektavo Lietuvos pašto ir Seimo rūmų, viešbučio „Lietuva“ pastatus, Lietuvos nacionalinį dramos teatrą, Baltąjį tiltą per Nerį.

A.Nasvytis taip pat buvo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys.

Pernai Vilniaus garbės piliečiu paskelbtas prezidentas Algirdas Brazauskas. Šį titulą taip pat turi buvęs JAV prezidentas Ronaldas Wilsonas Reaganas (Ronaldas Vilsonas Reiganas), buvęs Islandijos užsienio reikalų ministras Jonas Baldvinas Hannibalssonas (Jonas Boldvinas Hanibalsonas), monsinjoras Kazimieras Vasiliauskas, dirigentas bei violončelininkas Mstislavas Rostropovičius, buvęs JAV Atstovų rūmų pirmininkas Johnas Dennis Hastertas (Džonas Denis Hastertas), Nobelio premijos laureatas, poetas Czeslawas Miloszas (Česlavas Milošas), poetas Justinas Marcinkevičius, buvęs JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Zbigniewas Brzezinskis (Zbignevas Bžezinskis), matematikos profesorius Jonas Kubilius, poetas ir vertėjas, JAV Jeilio universiteto profesorius Tomas Venclova, Izraelio prezidentas Shimonas Peresas (Šimonas Peresas), architektas ir dainininkas Algirdas Kaušpėdas.

Trumpas vaizdo siužetas iš garbės piliečio vardo A. Nasvyčiui įteikimo iškilmių Rotušėje:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių