Quantcast

Ar uždarius Vilniaus oro uostą kelionė į Kauną bus apmokama?

Vilniaus oro uostas dėl rekonstrukcijos darbų bus uždarytas net 35 dienas, o skydžiai nukreipiami į Kauno oro uostą.

Tačiau, kaip sako Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė, oro uostų veiklos neapima keleivių transportavimas į kitą miestą.

Aušra iš Vilniaus domisi sostinės oro uosto pertvarkymo darbais. „Norėjau sužinoti apie uždaromą Vilniaus oro uostą. Kaip tai vyks? Ar į bilietų kainą įeis atvežimas iš Kauno?“ – teiraujasi klausytoja.

Vilniaus oro uosto orlaivių kilimo ir leidimosi tako rekonstrukcija vyks liepos 14–rugpjūčio 18 dienomis, tada visi skrydžiai bus nukreipiami į Kauno oro uostą.

Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė sako, kad ši rekonstrukcija būtina todėl, kad takas jau sudėvėtas ir ilgus metus nebuvo normaliai rekonstruotas.

„Reikia sutvarkyti ir žiburių sistemas, lietaus nuotekas ir panašiai. Šis projektas yra būtinas visai Lietuvai, jis vyks 35 dienas“, – dėsto pašnekovė.

Tačiau, Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovės teigimu, antžeminiu, kaip ir oro transportu, turi rūpintis patys keleiviai arba oro linijos, o oro uosto veiklos tai niekaip neapima.

„Mes esame kaip autobusų stotelė. Bilietų kainas nustato oro linijos“, – aiškina I. Baltrušaitienė.

Pasak jos, keleivis pats turės rasti būdą kaip nusigauti iki Kauno oro uosto, lygiai kaip nusigauna į Vilniaus oro uostą iš savo namų.

„Tam, kad mūsų keleiviai jaustų kuo mažiau nepatogumų, minėtu 35 dienų laikotarpiu pasirūpinome, kad antžeminių transporto priemonių įmonės, kurios turi autobusus ir keleivinius maršrutus, dažniau važinėtų tarp Vilniaus ir Kauno. Bus daugiau reisų, jie labiau taikysis prie orlaivių grafiko“, – žada Lietuvos oro uostų atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha - juokas pro ašaras

cha - juokas pro ašaras portretas
Tik nesveikoj galvoj gali kilti tokios mintys - visi anksčiau važiavom į Vilniaus aerouostą už savo pinigus, o dabar nori, kad vežtų už dyką

na išpindėjo portugalai

na išpindėjo portugalai portretas
tai lietuviai į Vilnių važinėja nemokamai ????

sssss

sssss portretas
tai ir dabar is visos Lietuvos kelione i Vilniaus oro uosta mokama.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių