Quantcast

Aplinkos sergėtoją V. Mazuronį papiktino šiukšlių gausa

Šeštadienį – paskutinė, bet svarbiausia akcijos „Darom“ diena. Visą savaitę tvarkyti savanoriai tvarkę miškus persikėlė į miestus, kur jų rankų laukia viešosios miesto erdvės. Tai jau 6–oji aplinkos tvarkymo akcija šalyje.

Talkoje dalyvavęs Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis dėkojo visiems susirinkusiems ir paragino negaišti laiko kalboms.

„Labai tinkamas šios akcijos pavadinimas – „Darom“. Siūlyčiau mažiau kalbėti, daugiau daryti. Darom!“, – paragino V. Mazuronis.  

Visi savanoriai buvo padalinti į dvi grupes ir nuvežti prie Birelių, Sakališkių bei Pagubės sodų. Vykstant nedideliais sodų keliukais buvo matyti didžiulės padangų, čiužinių, statybinių atliekų ir kitų šiukšlių krūvos, jau surinktos anksčiau dirbusių savanorių ir po truputį kraunamos į sunkvežimius išvežimui.

Vyrai traukdami iš miškų automobilių bamperius, automobilių sėdynes, gausybę padangų ir juokėsi,  ir kartu keiksnojo žmones.

„Kaip šitaip galima! Pirštus nukapoti!“, – nesitvėrė pykčiu savanoriai.

Verkių girininkai pabrėžė, jog tokį kiekį atliekų gyventojai paliko per žiemą.
Viena iš akcijos savanorių į suorganizuotus sunkvežimius jau per pirmąsias talkos minutes įmetė du sklidinus maišus – moteriai net nereikėjo lankstytis, mat atliekos buvo išmestos su visais maišais tiesiog viduryje miško.

„Atvežėm jus į „patį gražiausią“ Vilniaus rajono mišką“, – šypsojosi girininko pavaduotojas Valdas Liegus.

„Šitoje vietoje turime didelę problemą. Žmonės, kurie gyvena kolektyviniuose soduose, namuose įsivaizduoja, jog už jų sklypo ribos, už jų tvoros baigiasi gyvenimas. Ir meta šiukšles „ant visų mūsų galvų“.  Toks elgesys – visiškas nesiskaitymas. Iš tiesų ruošiam labai stiprius sugriežtinimus šiukšlintojams. Tiek miškų, tiek pakelių. Žinoma, yra didelė problema surasti kas konkrečiai, tačiau labai norint įmanoma atrasti visokių požymių, atsekti, iš kur tos šiukšlės. Tad baudas arba tiksliau – padarytą žalą gamtai tikrai didinsime ne vieną, ne du ir ne penkis kartus. Ir tai nutiks ateinančią savaitę“, – griežtai kalbėjo Aplinkos ministras V. Mazuronis,

Jis svarstė, jog šiukšlintojus reikia „nuskausminti“ finansiškai, kaip ir brakonierius.

„Bandysime sukurti sistemą, kad išvengti baudos būtų labai sunku“, – tikino Aplinkos ministras.


Šiame straipsnyje: DaromValentinas Mazuronistalka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur dingo TT

Kur dingo TT portretas
Juokinga, girdėti tokias ministrro kalbas. paprasčiausiai reikia įsukti varžtą į subinę Vilniaus rajono savivaldos politikieriams, o labiausiia merui su admindireku, kurie neįveda rinkliavos už atliekų tvarkymą. Visi mokėtų už šiukšles, kiekvienas sodas turėtų po konteinerį ir ministrui nereikėtų nei per Darom nei per Nedarom rinkti šiukšles. Jeigu jau jis atstovauja Tvarkos ir Teisngumo partijai, tai turi siekti tvarkos!

Jonis

Jonis portretas
Šaunuolis Mazuronis, nors už šitą partiją niekad, nebalsuočiau, bet vienintelis iš partijos, kuris daro reikalingus darbus, sugriežtino baudas brakonieriams tik reikėtų daugiau inspektorių nes tiek tų brakonierių privisę, jeigu dar gamtos šiukšlintojus patvarkytų jau visai neblogai būtų , nes kitaip mūsų žmonių neišauklėsi tik per kišenę . Reikėtų šalies mastu įvesti baudas numetei šiukšlę gatvėje klok šimtinę kitą kartą ieškos šiukšlių dėžės, kad išmesti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių