Quantcast

Aplink Baltijos jūrą bėgantis vilnietis ugniagesys jau įveikė 2 tūkst. kilometrų

  • Teksto dydis:

Aplink Baltijos jūrą apibėgti užsibrėžęs vilnietis ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas jau įveikė 2 tūkst. kilometrų.

28-ąją dieną bėgantis vyras pasiekė Švedijos miestą Kalmarą. Už nugaros jau liko Latvija, Estija, Rusija, Suomija, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

"Iš Helsinkio bėgau į Salo miestą, jame mus sutiko gaisrinės viršininkas, kuris mus šiltai priėmė ir apgyvendino. Nuo Salo Turku link kartu su manimi bėgo Turku gaisrininkai, vėliau keliems kilometrams prisijungė ir Suomijos ultramaratonų bėgikas, o netoli Turku miesto – dar vienas maratonininkas", – pasakojo A.Ardzijauskas.

Bėgimą ugniagesys pradėjo rugpjūčio 1 dieną Klaipėdoje, jis iki rugsėjo 14 dienos ketina įveikti daugiau kaip 3500 kilometrų.

Pasak A.Ardzijausko, šio bėgimo tikslas – apibėgti Baltijos jūrą ir atskleisti neribotas žmogaus galimybes, populiarinti ugniagesio gelbėtojo profesiją, stiprinti bendradarbiavimą tarp Baltijos jūros regiono priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų, skleisti saugios gyvensenos principus ir savanorystės idėjas, garsinti Lietuvos vardą jos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu, populiarinti bėgimą ir sveiką gyvenimo būdą.

Pernai šis ugniagesys gelbėtojas per 24 dienas apibėgo Lietuvą ir įveikė per 1 tūkst. kilometrų.

Ugniagesiu gelbėtoju A.Ardzijauskas dirba nuo 1994 metų. Bėgioti pradėjo 1980-aisiais. Jis yra nubėgęs jau daugiau nei 38 tūkst. kilometrų. Vyras yra apibėgęs tris valstybes – Vatikaną, Gibraltarą ir Lietuvą, įveikęs 17 klasikinių maratonų, aštuonis kartus dalyvavo 100 kilometrų bėgimuose, šešis kartus – 101 kilometro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DZO

DZO portretas
pagarba siam zmogui!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių