Quantcast

Apie Vilnių - iš mobiliojo telefono

Ką galite pamatyti arčiausiai tos vietos, kur šiuo metu esate Vilniuje, jau netrukus galėsite sužinoti mobiliuoju telefonu.

Nuo šių metų vasario mėnesio Vilniaus turizmo informacijos centras dalyvauja projekte „Top10intheCity", suteikiančiame galimybę itin plačiai skleisti informaciją apie Vilnių virtualioje ir mobilioje erdvėje.

Projektas „Top10intheCity" yra skirtas ne tik visiems interneto vartotojams, bet ir tiems, kurie naudojasi internetu mobiliajame telefone per wap. Portale skelbiama informacija apie labiausiai turistų lankomus Europos miestus, tarp kurių yra ir Vilnius.

Vilniaus lankytinos vietos, kultūra, architektūra, istorija, tradiciniai renginiai, turizmo informacijos centrų, viešbučių ir restoranų informacija pristatoma trumpai ir aiškiai. Portalo lankytojai kiekvieną objektą gali įvertinti rašydami savo komentarus.

Nuo pat projekto pradžios portale informacijos buvo ieškota 2 881 334 kartus; iš jų – 162 220 kartus ieškota informacija apie Vilnių. Gegužės mėnesį Vilniumi domėjosi per 62 tūkst. asmenų. Iš 50 Europos miestų, dalyvaujančių projekte, Vilnius pagal populiarumą yra 5-6 vietoje. Šį mėnesį (birželį) Vilnius paskelbtas portalo mėnesio miestu.

Atsižvelgiant į didėjantį besidominčiųjų skaičių, portale planuojama sukurti lietuviškąją portalo versiją, įvesti Geo Tag paslaugą (tai galimybė pagal savo buvimo vietą rasti artimiausias lankytinas vietas naršant mobiliajame telefone).

Portalo kūrėjai džiaugiasi, kad Lietuvoje sparčiai naudojamasi naujausiomis technologijomis, kurios padeda plėtoti paslaugų sektorių virtualioje ir mobilioje erdvėje.

Išbandykite šią paslaugą ir Jūs: www.top10inthecity.com, wap.10c.com



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių