Quantcast

Apie elektros tiekimo gedimus galima pranešti numeriu 1802

Nuo vasario 2 dienos visi pranešimai apie elektros energijos tiekimo nutrūkimus ar kitus incidentus priimami Rytų skirstomųjų tinklų (RST) bendruoju numeriu 1802.

Tokį sprendimą RST priėmė siekdama centralizuotai valdyti skambučių apie elektros tiekimo gedimus srautą ir užtikrinti operatyvų šių incidentų šalinimą bendrovės aptarnaujamuose regionuose.

„Iki šiol dėl gedimų elektros tinkle vartotojai kreipdavosi į vietines RST dispečerinio valdymo grupes. Dabar visi pranešimai priimami vienu telefono numeriu 1802 ir perduodami dispečerinio valdymo grupėms, kurių pagrindinė funkcija – operatyviai pašalinti elektros tiekimo gedimus. Bendruoju RST numeriu 1802 klientai gali ne tik pranešti apie elektros tinklo gedimus, bet ir gauti informaciją apie incidentų pašalinimo terminus“, - pasakojo RST Elektros tiekimo direktorė Laimutė Milašauskienė.

Pasak RST dispečerinio centro vadovo Mindaugo Ignatavičiaus, centralizuotas pranešimų registravimas leis greičiau įvertinti incidentų mastą, identifikuoti jų vietą, todėl bus galima greičiau imtis tinkamų priemonių juos pašalinti.

Kaip teigia RST atstovas, tikimasi, kad informacija apie incidentus bendrovę pasieks greičiau, nes žmonėms kur kas lengviau įsiminti trumpąjį įmonės numerį, galiojantį visuose RST aptarnaujamuose regionuose, nei ieškoti vietinių dispečerinių telefonų.

„Vien per praėjusius metus RST klientų, besikreipiančių į bendrovę telefonu, skaičius išaugo daugiau kaip 50 procentų. Dažniausiai vartotojus domina informacija apie elektros kainas, elektros tiekimo bei atsiskaitymo klausimai“, - pasakojo L.Milašauskienė.

Jos teigimu, vartotojai tampa vis aktyvesni, jie pageidauja gauti aktualią informaciją greitai ir patogiai.


Šiame straipsnyje: RSTelektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių