Quantcast

Antakalnio seniūnijos vietoje – prancūzų mokykla

Antakalnio gyventojai sutrikę. Nuėję į savo gyvenamojo rajono seniūniją, kuri iki šiol buvo įsikūrusi Šilo gatvėje, jie sužino, kad seniūnija išsikraustė. Norėdami susitvarkyti reikalus Socialinės paramos centro Antakalnio skyriuje, kuris ilgą laiką interesantus konsultavo Antakalnio gatvėje, žmonės pamato, kad jo ten – nė kvapo. Kas atsitiko?

Pertvarka. Seniūnija nuo šiol dirbs buvusiose paramos centro patalpose Antakalnio gatvėje 36-u numeriu pažymėtame pastate, o pats paramos centras iškeldinamas į Vasaros gatvę.

Šilo gatvės 13-u numeriu pažymėtame pastate, kurį šiomis dienomis apleidžia ne tik Antakalnio seniūnijos darbuotojai, bet ir aplinkos tvarkymo darbais užsiimanti bendrovė „Vilniaus Zunda“, netrukus įsikurs nauja Vilniaus prancūzų pradinė mokykla.

Antakalnio seniūnijos seniūnas Taurintas Rudys pasakojo, kad mokykla seniūnijos patalpose norėjo pradėti naujuosius mokslo metus, tačiau išsikeldinimo procesui užtrukus to padaryti nepavyko.

„Norėdama priimti kuo daugiau vaikų, kurių skaičius vis didėja, bei siekdama patalpinti visas klases vienose patalpose, prancūzų mokykla įsigijo Šilo g. 13 esančias patalpas. Mokykla ten įsikurs, atlikus būtinus remonto darbus“, - skelbiama mokyklos internetinėje svetainėje.

Savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas dienraštį patikino, kad prancūzų mokykla savivaldybei priklausančių patalpų nenusipirko. Esą ji jomis naudosis pagal panaudos sutartį.

„Nusipirko ir įsigijo turi skirtingas reikšmes. Šiandien patalpos vis dar priklauso miestui, o kaip bus kada nors, tada ir žiūrėsime“, - aiškino V.Milėnas.

Dienraščio žiniomis, mokykla, dabar veikianti dvejose miesto vietose – Višinskio ir Žirmūnų gatvėse – į patalpas Šilo gatvėje planuoja įsikelti kitų metų sausį. Patalpas iš įmonės „Vilniaus Zunda“ mokykla nusipirko, o tomis, kurios priklauso miestui, naudosis pagal panaudos sutartį.
Nekilnojamojo turto sandorio kaina neatskleidžiama.

Už mokslą –  8-11 tūkst. litų per metus

Vilniaus prancūzų mokykla - tai privati ugdymo įstaiga, valdoma mokinių tėvų. Mokykla įsteigta 1991 m. ir yra pirmoji privati mokykla Vilniuje. Joje mokosi 150 įvairių pilietybių vaikų. Pamokos jiems vedamos prancūzų kalba.

2002 m. mokykla buvo pripažinta Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos ir turi viešosios įstaigos statusą.

Mokslo darželyje ir pradinėje mokykloje įkainiai Lietuvos ir kitų šalių piliečiams skiriasi. Lietuviams mokslo metai kainuoja 7 700 litų, prancūzams ir kitų valstybių piliečiams – 11 tūkst. litų per metus.

Visų dalykų mokymas pagal vidurinio mokslo programas vieno vaiko tėvams atsieitų 12 100 litų. Tačiau, dienraščio žiniomis, pagal tokią programą mokykloje nesimoko nė vienas vaikas.
 

 


Šiame straipsnyje: Antakalnio seniūnija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių