Quantcast

Akcija šv.Onos bažnyčiai išsaugoti

Vilniuje vasario 16-osios proga rengiama akcija, skirta architektūros paminklu pripažintai šv. Onos bažnyčiai išsaugoti. Akcijos metu tikimasi surinkti lėšų pastato remontui.

Į UNESCO kultūros paveldo sąrašą įtraukta Vilniaus šv. Onos bažnyčia  - avarinės būklės. Architektūros paminklą ketinantys restauruoti asmenys iki šiol nesulaukė prašytos paramos.

Tačiau Vilniui tapus Europos kultūros sostine šią vertybę gelbėti ėmėsi Vilniaus gidės Liuda Matonienė, Danutė Čornij ir Regina Atkočiūnaitė. Jos iniciavo labdaringą akciją, kurios metu tikimasi surinkti lėšų šv. Onos bažnyčios remontui. 

„Labai džiaugiamės, kad akcija sulaukė nemažo rėmėjų susidomėjimo, kurie noriai prisideda prie labdaros“, – sakė L.Matonienė.

Akcijai skirti renginiai prasidės vasario 16d. 15val. Ekskursijų metu bus lankomos šv. Onos ir Mykolo bažnyčios, taip pat neseniai lankytojams savo erdves atvėręs Bernardinų architektūrinis ansamblis. Ekskursijos bilietų kaina siekia 20 litų.

Bilietus platina įmonė „Tiketa“, kuri taip pat sutiko paremti šią labdaros akciją. Perkant bilietus į ekskursijas nebus taikomas įprastinis rezervacinis ir aptarnavimo mokestis.

Į organizuojamą akciją netruko atsiliepti ir šalies Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius. Jis išreiškė susirūpinimą dėl vienos iškiliausių gotikos stiliaus šventovių ir trečiadienį pavedė Kultūros ministerijai bei Kultūros paveldo departamentui per 5 darbo dienas pateikti Vyriausybei konkrečius pasiūlymus dėl šio kultūros paminklo tvarkymo darbų.

Su viena didžiausių architektūros paminklų laikoma Šv. Onos bažnyčia siejama daug gražių legendų. Viena žinomiausių siekia Prancūzijos imperatoriaus Napoleono Bonaparto laikus. Pasakojama, kad įspūdingo grožio bažnyčia taip sužavėjo imperatorių, kad šis norėjo išsinešti bažnyčią ant delno į Paryžių.


Šiame straipsnyje: Onos bažnyčiaakcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių