Quantcast

Aiškinamasi, kaip skirstomos bylos Vilniaus apygardos teisme

Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius sudarė komisiją aiškintis, kaip Vilniaus apygardos teisme (VAT) buvo skirstomos bylos.

Šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriuje dirba teisėjas Ryšardas Skirtunas, kurio neliečiamybę įtariant kyšininkavimu paprašė panaikinti generalinis prokuroras Darius Valys.

„Penktadienį aš pasirašiau savo potvarkį, kuriuo sudariau komisiją bylų skirstymo tvarkai pasiaiškinti“, - BNS antradienį sakė Lietuvos aukščiausiajam teismui taip pat vadovaujantis G.Kryževičius.

Pasak jo, šiuo metu yra paprašyta VAT Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko Viktoro Dovydaičio pateikti paaiškinimą.

„Prašome V.Dovydaičio paaiškinimo, nes bylas skirsto skyriaus pirmininkai“, - teigė komisijai vadovaujantis G.Kryževičius.

Potvarkyje teigiama, kad Teisėjų taryba turi pagrindą pradėti tikslinį patikrinimą dėl to, ar VAT Baudžiamųjų bylų skyriuje laikomasi tvarkos skirstant bylas teisėjams taikyti informacines technologijas, t.y. ar bylos skirstomos kompiuteriu.

„Kai prokuroras teismo posėdyje pristatė tą teikimą dėl imuniteto panaikinimo ten buvo paminėta viena iš tokių aplinkybių, kad jis susitarė dėl kyšio, sakydamas, kad jis tą bylą pasiims, ta prasme, sutvarkys, kad ta byla pas jį patektų“, - motyvus sudaryti komisiją aiškino teisėjas.

Praėjusią savaitę, prašydamas panaikinti R.Skirtuno neliečiamybę, D.Valys pranešė, kad teisėjas įtariamas paėmęs 30 tūkst. litų už Laimonui Jurgelevičiui palankų nuosprendį.

Jo duomenimis, teisėjas R.Skirtunas dėjo pastangų, kad būtų paskirtas į trijų teisėjų kolegiją, kuri nagrinės L.Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą. Jis buvo paskirtas pranešėju šioje byloje. Be to, priimdamas pinigus iš teisiamojo advokato Vitoldo Petravičiaus esą pažadėjo palankų nuosprendį jo ginamajam.

51 metų R.Skirtuno kabinete prieš savaitę buvo atlikta krata, rastos kelios dešimtys tūkstančių litų, kurie galėjo būti perduoti kaip kyšis.

Galimos korupcijos bylos tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Linas Kuprusevičius sakė, kad toje pačioje byloje jau įtarimai pateikti dviem advokatams ir fiziniam asmeniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Findt Couk

Findt Couk portretas
Sveiki   Ar jums reikia finansinės pagalbos ar jums reikia paskolą finansuoti jūsų verslą ir mokėti savo sąskaitas. susisiekti su Findy Couk finansų institutas šiandien ir gauti savo paskolą mažesnėmis palūkanų norma 3%. Mes legalizuoti ir užregistruoti paskolą bendrovė. susisiekite su mumis dieną, (jacksonsamloanfirm@gmail.com) Laukiame patenkinti savo finansų poreikius. Ačiū. J. Findy Couk.

Pokštai

Pokštai portretas
Įtariu, kad susėde meta monetą arba kauliuką. Tačiau yra neblogas variantas traukti kortą, kuris surenka daugiausia akių tas ir nagrinėja bylą. Svarbu nesusipešti dėl geresnies bylos.

Teisumas

Teisumas portretas
Bylos yra politizuojamos. Vilniaus apygardos jau nėra, todėl policijos ir teismo institucijos turi būti panaikintos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių