Quantcast

Adrenalino vairuotojams įliejęs „Saugaus kelio parkas“ kelionę po Lietuvą baigia Vilniuje

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ ir Lietuvos policijos pristatomas pirmasis Rytų ir Vidurio Europoje interaktyvus „Saugaus kelio parkas“ finišuoja Vilniuje.

Kaune ir Klaipėdoje didelio susidomėjimo sulaukęs atraktyvus saugaus eismo parkas liepos 13–14 dienomis įsikūrė sostinės Rotušės aikštėje. Čia jis baigia savo kelionę po Lietuvą ir iškeliauja į kitas Europos šalis.

1200 kv. m parko teritorijoje vilniečiai ir miesto svečiai dvi dienas gali išbandyti, kas įvyksta patekus į eismo įvykius. Be adrenaliną keliančių įspūdžių – apsivertimo tikrame automobilyje ar eismo įvykio pojūčių 5D filmo seanse, čia specialiu prietaisu galima patikrinti savo reakcijos greitį bei apžiūrėti pagalbos tarnybų ir policijos naudojamą įrangą.

Į tokio pobūdžio parko sukūrimą bei įrangą investuota apie 1 mln. litų.

Kaune ir Klaipėdoje po dvi dienas veikusiame parke apsilankė per 5 000 žmonių. Vilniuje tikimasi dar didesnio lankytojų srauto.

„PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas teigė, kad Lietuvos žmonių dėmesys parkui liudija aktualų poreikį kalbėti apie saugų vairavimą ir kultūrą keliuose. Ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje nesaugus vairavimas nusineša labai daug gyvybių ir žaloja žmonių sveikatą.

„Žmonės noriai išbando tas rizikas, kurios kyla patekus į avariją. Plūstelėjęs adrenalinas ir autentiški aštrūs įspūdžiai padeda suprasti, kaip bet kokia rizika kelyje yra pavojinga gyvybei. Šiandien esame įsitikinę, kad po apsilankymo saugaus eismo parke bus išgelbėta ne viena gyvybė.“, – teigė M. Jundulas.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla teigia, kad policija pritaria ir palaiko tokias ir panašias verslo iniciatyvas. „Džiaugiamės, kad atsiranda vis daugiau bendrovių, investuojančių į eismo saugumą ir matančių tame prasmę“, – sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

„Saugaus kelio parke“ vilniečiai dvi dienas žiūrės 5D kiną, kur penkiais pojūčiais galima saugiai pajusti, kas įvyksta eismo įvykio metu. Drąsiausi galės įlipti į tikrą besiverčiantį automobilį, pademonstruosiantį saugos diržų efektyvumą. Specialiu įrenginiu, kuriuo naudojasi ir profesionalūs lenktynininkai, boksininkai, futbolininkai, bus galima patikrinti savo reakcijos greitį. Išmėginę šį įtaisą, lankytojai galės išsirinkti specialius marškinėlius saugaus eismo tema su Vilniaus miesto herbu.

Į Vilnių iš Lenkijos atkeliavo mobilusis centras PZU PAGALBA – specialia įranga aprūpintas autobusas, vykstantis į nelaimių ir stichijų ištiktas zonas. Tai vienintelis toks autobusas Europoje, aprūpintas palydoviniu ryšiu, prieiga prie informacinių sistemų, teikiantis pagalbą nukentėjusiems nuo gamtos jėgų sukeltų ir kitokių nelaimių, veikiantis kaip informacijos centras. Nuo 2009 m. mobilusis centras padėjo 8,5 tūkst. žmonių Lenkijoje – per potvynius, uraganus ir kt. nelaimes.

Parke dirba ir Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai – jie lankytojams pristato policijos automobilį, motociklą, naudojamą techniką.

Mažiesiems parko lankytojams įrengta speciali pramogų salelė su žaidimais ir kitomis linksmybėmis saugaus eismo tema.

Vilniaus Rotušės aikštėje įsikūręs parkas veiks šeštadienį (12.00–20.00 val.) ir sekmadienį (11.00–16.00 val.). Apsilankymai parke nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Maziau kaltinkit,o daugiau skaitykit naujienas,mokslo isradimus, ir viskas bus gerai http://test-ok.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių