Quantcast

Administracinė reforma sostinei jau kainavo per 200 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybės vadovai, prieš pusantrų metų pranešę apie būsimą administracinę reformą ir kadrų pokyčius, per tą laikotarpį atsisveikino su keliasdešimčia žmonių, daugiausia – darželių ir mokyklų vadovais.

Tokia reforma sostinei jau kainavo penktadalį milijono, nes daugeliui atleistųjų pasiūlyta trauktis šalių susitarimu, išmokant ir per 9 tūkst. eurų siekiančias kompensacijas, rašo „Lietuvos žinios“.

Kaip savo rašte Vilniaus savivaldybės tarybos opozicijai nurodė sostinės administracijos vadovė Alma Vaitkunskienė, iš savivaldybės iki šiol atleistiems administracijos darbuotojams šalių susitarimu išmokėta bendra 83 tūkst. 550 eurų suma. Tuo pačiu metu darbo netekusiems 26 vaikų lopšelių-darželių bei mokyklų direktoriams priskaičiuota 130 tūkst. 475 eurai kompensacijų. Išeiti sutikusiems atleistiesiems mokėtos kompensacijos už šešis mėnesius.

Vilniaus mero patarėjo Aleksandro Zubriakovo teigimu, kiekvieno darbuotojo atleidimo atvejis yra individualus. „Kažkur žmonės iš tiesų dirbo nepakankamai gerai, kažkur patys pasiprašė iš darbo, nes nesutapo jų ir dabartinės miesto vadovybės požiūris į darbą. Pagaliau gyvenimas nestovi vietoje, ir žmonės ieško pokyčių, naujų iššūkių, naujų galimybių save realizuoti“, – komentavo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne-visai-tiesa

ne-visai-tiesa portretas
šalių susitarimu buvo atleisti tik vadovai ir jie gavo nemažas kompensacijas, o eilinius mėtė tik pagal anoniminius skundus, tiesiog kad nepatiko naujai administracijai prisidengdami kadrų mažinimu, nejaugi niekas nesidomi kiek naujų darbuotojų vėl priimta, o ten kur didžiausi krūviai po sumažinimo darbuotojai pluša už 2-3 asmenis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių