Quantcast

Administracijos direktorius G.Paluckas gali likti be darbo

Naujoji Vilniaus valdžia jau ketvirtadienį gali atleisti savivaldybės administracijos direktorių Gintautą Palucką iš užimamų pareigų kaip nelojalų koalicijai.

Kuomet socialdemokratų Vilniaus skyriaus taryba nusprendė prisijungti prie savivaldybėje formuojamos dešiniųjų politinių jėgų koalicijos, G.Paluckas partiečiams negailėjo kritikos. Esą socialdemokratai – kairioji politinė jėga, susijungusi su dešiniųjų koalicija ji praras identitetą ir išduos rinkėjus.

Nusivylimo tarybos sprendimu neišsklaidė ir tai, kad, Vilniui vadovaujant dešiniesiems, jis liktų senosiose pareigose – vadovautų savivaldybės administracijai.

Neoficialiame pokalbyje G.Paluckas yra užsiminęs, kad darbas su dešiniaisiais neduos ramybės jo sąžinei.

Kadangi planui nuversti „tvarkietį“ Juozą Imbrasą ir vietoj jo išrinkti konservatorių Vilių Navicką pritarė daugiau nei pusė miesto tarybos, G.Paluckas nors ir be didelio entuziazmo, sutiko dirbti su naująja valdžia.

„Mano išdėstyti argumentai tikrai nepasikeitė. Mums, kaip kairiųjų partijai, prieš artėjančius rinkimus nėra naudinga dalyvauti tokiuose dariniuose su dešiniaisiais. Tačiau yra kitas dalykas - bet kuri partija, taip pat ir socialdemokratai, siekia įtakos mieste. Nors pasikeitė valdžia, aš tikrai nesu priėmęs sprendimų trauktis. Jeigu bus pasitikėjimas, savo darbą tęsiu. Kol kas darbe man nekyla jokių konfliktų su sąžine“, - tikino G.Paluckas.

Ketvirtadienį vyksiančiame tarybos posėdyje bus svarstomas dabartinės administracijos vadovybės atleidimo klausimas. Yra tikimybė, kad su dviem pavaduotojais kartu bus atleidžiamas ir jų vadovas G.Paluckas. Tačiau išrinkti naujus administracijos tarnautojus gali pristigti laiko. Kol kas aiški vienintelė kandidatūra – dabartinio direktoriaus pavaduotojo Jono Urbanavičiaus.

Jo kandidatūrą kelia konservatorių ir Nepriklausoma frakcijos. Kas užims likusias dvi laisvas vietas ir paties administracijos direktoriaus postą – dar nenuspręsta. Kandidatą administracijai vadovauti siūlys socialdemokratai. Vieną pavaduotojų postų pagal sutartį turi gauti ir liberalcentristai, bet jie dar nėra apsisprendę dėl konkrečių kandidatų.

Visus kandidatus į administracijos vadovo bei jo pavaduotojų postus privalo rinkti taryba. Greičiausiai nauja administracijos vadovybė bus išrinkta tik kitame tarybos posėdyje.

Plačiau apie tai rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“


Šiame straipsnyje: vilniaus saviivaldybėpaluckas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių