Quantcast

A.Butkevičius krepšininkų neapmokestintų (papildyta)

Sekmadienį vyksiančiuose Prezidento rinkimuose visi Lietuvoje rungtyniaujantys profesionalūs krepšininkai tikriausiai balsuos už Algirdą Butkevičių. Penktadienį dalyvaudamas portalo forume kandidatas į prezidentus pareiškė, kad tapęs prezidentu sieks, jog Lietuvoje žaidžiantys krepšininkai būtų neapmokestinti.

Krepšininkus pamalonintų tapęs prezidentu

„Jei būsiu išrinktas prezidentu, inicijuosiu įstatymo pataisas, kurios leistų neapmokestinti krepšininkų, žaidžiančių Lietuvos klubuose“, - penktadienį portalo forume kalbėjo A.Butkevičius.

Tokią poziciją jis išsakė svetainės lankytojui atsakydamas į klausimą, ar nemano, jog praras dalį Kauno rinkėjų neseniai vienai radijo stočiai prasitaręs, jog pastaruoju metu dar labiau palaiko „Lietuvos rytą“.

„Noriu pasakyti, kad paskutiniu metu „Lietuvos rytas" demonstruoja labai gerą žaidimą, nors ir kai kuriuos pagrindinius žaidėjus yra pardavę kitiems klubams. Norėčiau pakartoti, kad aš kaip politikas stengsiuosi pagal savo galimybes, kad Lietuvoje liktų abu stiprūs krepšinio klubai. Šią nuomonę pasakiau dėl to, kad paskutiniu metu teko susipažinti su šio klubo finansinėmis problemomis, kurios iš dalies mane yra nuvylę, bet tai kalti ne krepšininkai, o ankstesnė klubo vadovybė“, - savo nuomonę apie Lietuvos krepšinį dėstė socialdemokratas. 

Už fizinių asmenų bankroto įstatymą

Portalo lankytojams pasidomėjus, kokia jo nuomonė dėl Fizinių asmenų bankroto įstatymo, A.Butkevičius leido suprasti jam pritariantis ir pabrėžė, kad dėl ekonominės krizės dalį atsakomybės turėtų prisiimti bankai.

“Manau, kad fizinių asmenų bankrotų įstatymas Seime bus priimtas. Šiuo metu vyksta šio įstatymo svarstymas, manau, kad komerciniai bankai turi prisiimti dalį atsakomybės dėl esančios ekonominės krizės, nes globali ekonominė krizė prasidėjo bankininkystės sektoriuje. Tikiu, kad bankai vėlesniam laikui turėtų atidėti paskolų grąžinimą fiziniams asmenims, kurie prarado arba sumažėjo jų pajamos dėl ekonominės krizės”, - savo požiūrį dėstė ekonomikos mokslų daktaras.

Netrukus jis pridūrė, kad dabartinė “Vyriausybė turėtų elgtis principingiau ir nepataikauti komercinių bankų spaudimui”.

Socialdemokratų kaltės neįžvelgia

Apie buvusios Vyriausybės vykdytą politiką A.Butkevičius kalbėjo ne taip noriai kaip apie dabartinės. Portalo lankytojo paklaustas, ar jo partija nejaučia atsakomybės, kad socialdemokratų valdymo laikais, kai šalies ekonomika klestėjo, ankstesnė Vyriausybė nesukaupė jokių biudžeto rezervų blogesniems laikams, A.Butkevičius tiesaus atsakymo išvengė.

“Reikia prisiminti, kad konservatorių valdymo laikais (1996 - 2000 m.) buvo priimti finansiniai įsipareigojimai už praeitį, kurie sudarė 5,5 mlrd litų, tačiau šie finansiniai įsipareigojimai buvo įgyvendinti tik nuo 2003 iki 2008 m. Tai apie kokiu rezervų sukaupimus galima kalbėti?”, - kalbėjo socialdemokratas.

Savivaldai - daugiau teisių

Politikas taip pat tvirtino remiantis tiesioginių mero rinkimų idėją. Jo įsitikinimu, savivaldybės turėtų gauti daugiau teisių tvarkytis savarankiškai.

„Mano manymu, turėtų būti suteiktos didesnės teisės savivaldai mokesčių politikoje - įskaitant turto mokestį, žemės nuomos mokestį ir žemės mokestį - turėtų būti leidžiama savivaldos tarybai nustatyti pačiai paminėtus mokesčių dydžius. Tai leistų lengviau pritraukti investicijas į savivaldą“, - dėstė socialdemokratas.

A.Butkevičiaus manymu, seniūnijose taip pat būtinos permainos. „Bendruomenės, esančios seniūnijos teritorijoje, turėtų turėti galimybę įvairiomis formomis išreikšti savo poziciją dėl seniūnų kandidatūros“, - kalbėjo jis.

Valdovų rūmai - blogai, bet neišvengiama

Portalo lankytojų paklaustas, kaip vertina Valdovų rūmų statybas, A.Butkevičius tikino anksčiau jų nerėmęs, tačiau dabar nematąs kito pasirinkimo - tik jas užbaigti.

„Dėl Valdovų rūmų mano pozicija dirbant biudžeto finansų komiteto pirmininko pareigose buvo kitokia, aš pasisakiau prieš Valdovų rūmų statybas, apie tai buvo rašoma ir spaudoje, kaip konfliktas tarp A.Brazausko ir A.Butkevičiaus, tačiau šiuo metu manau, kad kito pasirinkimo nėra, kaip tik užbaigti šią statybą. O jeigu yra padaryti pažeidimai, juos turėtų įvertinti teisėsaugos institucijos”, - sakė socialdemokratas.

Nori ilgalaikės valstybės strategijos

Atsakydamas į klausimą, kaip tapęs prezidentu prisidėtų prie naujų darbo vietų kūrimo, A.Butkevičius tvirtino, kad šiam tikslui pasiekti reikalinga ilgalaikė valstybės raidos strategija. Joje esą būtina nustatyti šalies ateities viziją ir užtikrinti, kad jos būtų laikomasi.

„Manau, kad turėtų būti sukurta ilgalaikė valstybės ir visuomenės raidos strategija, kurioje turėtų atsispindėti , kokie yra šalies ateities planai ir už šios strategijos sukūrimą ir įgyvendinimą turėtų būti atsakingas prezidentas ir, netgi keičiantis vyriausybėms bei Seimo daugumai, turėtų išlikti numatytų planų įgyvendinimo tęstinumas“, - kalbėjo kandidatas į šalies vadovus.

Svetainės lankytojams domintis, kokia jo nuomonė dėl „Leo LT“ steigimo istorijos ir tikrųjų šios bendrovės kūrimo užmojų, A.Butkevičius apgailestavo, kad pirminiai bendrovės steigimo tikslai buvo pakeisti.

„Galiu atsakingai pasakyti, kad nei Vyriausybėje, nei Seime dėl „Leo LT“ nebalsavau, tačiau kaip buvęs Vyriausybės narys, noriu atvirai ir atsakingai pasakyti, kad Vyriausybės posėdžio metu „Leo LT“ bendrovės kūrimo svartyme buvo suformuluoti tikslai, kad ši bendrovė atliks ir įgyvendins Lietuvos energijos strategiją, bus atsakinga už elektros tinklų nutiesimą į Vakarus ir kokybiškų paslaugų suteikimą žmonėms su mažesniais kaštais. Tačiau Ūkio ministerijai ruošiant poįstatyminius aktus, labai keista, kad „Leo LT“ bendrovės tikslai buvo pakeisti“, - kalbėjo socialdemokratas.


Šiame straipsnyje: prezidento rinkimaiButkevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių