Quantcast

300 pasaulio dainininkų Vilniuje atliks G.Verdi „Requiem“

„World Festival Choir“ - kolektyvas, specialiomis progomis susirenkantis iš viso pasaulio, pasirodęs žymiausiose koncertų salėse, dainavęs su ryškiausiomis žvaigždėmis, birželio 21 d. koncertuos Vilniuje.

Naujoje OKT / Vilniaus miesto teatro salėje - „Teatro arenoje“ jis atliks Giuseppe's Verdi „Requiem“. Šio didingo kūrinio interpretacija įsilies į nacionalinę programą „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“.

Į Vilnių atvyks daugiau kaip 300 dainininkų iš JAV, Australijos, Naujosios Zelandijos, Japonijos, Skandinavijos šalių, Vokietijos, Šveicarijos, taip pat Kauno valstybinis choras, kurie sudarys vieną jungtinį chorą „World Festival Choir". Su šiuo choru pasirodys Lietuvos nacionalinis ir Kauno miesto simfoniniai orkestrai, diriguojami Modesto Pitrėno, solistai iš Lietuvos ir užsienio.

Pasaulinis choristų tinklas „World Festival Choir“ yra norvegų pelno nesiekianti organizacija, įkurta 1986 m. Po visą pasaulį pasklidę organizacijos nariai specialiomis progomis kas kartą susirenka koncertuoti skirtingose Eurazijos kontinento pusėse ir pietrytinėje Australijos žemyno pakrantėje. Grandiozinius pasirodymus jie rengia didžiausiose koncertų scenose, operos teatruose, arenose, stadionuose ir amfiteatruose po atviru dangumi, kartu su garsiais orkestrais ir tokiomis įžymybėmis kaip Luciano Pavarotti ar Andrea Bocelli.

Vienas įspūdingiausią jų projektų - praėjusiame dešimtmetyje antikiniame keliolikos tūkstančių vietų romėnų amfiteatre Veronoje įvykę koncertai „Pasaulis dainuoja Verdi Veronoje“. Čia dalyvavo 3000 vienuolikos tautų choristų. Beje, 2010 m. „World Festival Choir“ pakviestas dainuoti Pasaulio futbolo čempionate, kuris vyks Pietų Afrikos Respublikoje.

VIETA: „Teatro arena“, Olimpiečių g. 3, Vilnius.

LAIKAS: birželio 21 d. 19 val.

KAINA: 20-60 Lt.


Šiame straipsnyje: World Festival Choir

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių