Quantcast

VU merginų choras „Virgo“ kviečia į jubiliejinį koncertą

  • Teksto dydis:

Visad jaunas, žavus ir nuotaikingas Vilniaus universiteto merginų choras „Virgo“ švenčia 35-erių metų jubiliejų ir chorinės muzikos gerbėjus kviečia į garsų derme užburiančią šventę. Koncerte skambės VU merginų choro „Virgo“, jų draugų – Vižisko vyrų choro iš Lenkijos, VU chorų „Gaudeamus“ bei „Pro musica“ – atliekami kūriniai.

Vižisko choro vadovas – garsus lenkų kompozitorius Piotr Janczak. Jo kūriniai pastaruoju metu užima svarbią vietą Vilniaus universiteto merginų choro „Virgo“ repertuare. Klausytojai turės unikalią galimybę išgirsti vieną geriausių Lenkijos vyrų chorų ir skambiausius kompozitoriaus Piotro Janczako kūrinius.

Koncertas vyks spalio 23 dieną, 19 valandą, Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje. Bilietus platina BILIETAI LT.

Prieš dvejus metus vykusiame Lietuvos chorų konkurse geriausiu moterų choru pripažintas choras „Virgo“ vienija apie 50 VU studenčių ir absolvenčių, kurių būrį kasmet papildo naujos narės. Kolektyvas yra dalyvavęs daugybėje tarptautinių festivalių ir konkursų iš kurių daugiau nei 20 kartų grįžo su apdovanojimais. 1980-aisiais įsteigtas choras yra „Aukso paukštės“ laimėtojas ir daugkartinis Šimkaus konkurso laureatas. Nuo 1981-ųjų chorui vadovauja žymi šalies dirigentė Rasa Gelgotienė.


Šiame straipsnyje: VirgochorasVUkoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių