Quantcast

VU botanikos sode – jausmingas sekmadienio piknikas

  • Teksto dydis:

Praleisti sekmadienio vakarą Vilniaus universiteto botanikos sode – jau graži „Kristupo vasaros festivalio“ lankytojų tradicija. Šioje ramybės oazėje galima išvysti ne tik turtingiausią Lietuvoje augalų karalystę, bet ir pasimėgauti gaiviais muzikiniais desertais, kuriais vaišina koncertų ciklas „Kristupo piknikai“.

Liepos 29-oji skirta visiems, neabejingiems prasmingiems tekstams ir nuoširdžiam muzikavimui.

Gražiausių romansų puokštę Jums įteiks trys žavingos atlikėjos: dainininkė, televizijos projekto „Triumfo arka“ nugalėtoja Ona Kolobovaitė, romansų karaliene tituluojama Liuba Nazarenko ir pianistė Audronė Juozauskaitė.

Aksominio balso savininkė Liuba Nazarenko, scenoje jausmingas melodijas atliekanti jau kelis dešimtmečius, prisipažįsta, jog šį žanrą pamilo dar vaikystėje. Būtent tokios muzikos klausytis mėgo jos namiškiai, tad ir dainininkė neliko jiems abejinga.
„Nepaisant to, kad kai kurie romansai sukurti beveik prieš šimtmetį, yra dalykų, kurie išlieka svarbūs amžinai – tai romansuose apdainuojami meilė, aistra, neapykanta ir ilgesys,“ – sako atlikėja.

Operos solistė O. Kolobovaitė žavi ne tik meistriškumu, bet ir universalumu: ji dainuoja miuzikluose, operetėse, klasikinėse, šiuolaikinėse, roko operose, dramos spektakliuose bei klasikinės muzikos koncertuose. Atlikėja neabejinga ir romanso žanrui, tad su nekantrumu laukia artėjančio koncerto: „Esu įkvėpta naujos programos. Negaliu sulaukti kada su publika ir pasidalinsiu šia nuostabia muzika,“ – sako dainininkė.

Pianistė Audronė Juozauskaitė – geidžiama daugelio solistų scenos partnerė. Ne vieno prestižinio konkurso konkurso laureatės koncertiniai maršrutai apima Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Turkijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Austrijos didžiąsias sales. Pianistė ne tik meistriškai valdo fortepijoną, bet ir pati kuria.

Pakerėtos romansų grožio, atlikėjos jų magija dalinsis liepos 27 d. 19 val. VU botanikos sode.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių