Quantcast

“Vilnius Music Week 2013“ ypatingą dėmesį skirs kaimyninių šalių muzikai

Rugsėjo 6-8 dienomis sostinės gatvės aidės nuo muzikos. Čia jau antrus metus iš eilės vyks atvira muzikos savaitė „Vilnius Music Week 2013“. Per tris dienas sostinės centre esančiose gatvėse ir klubuose pasirodymus surengs dešimtys įvairių muzikos atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio.

Kaip ir praėjusiais metais, rudens pradžioje vyksiantis atviras festivalis bus miesto šventės „Sostinės dienos“ dalimi. Pernai į gatves šimtus tūkstančių žmonių pritraukęs renginys šiemet bus dar didesnis. Pirmadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje renginio organizatoriai atskleidė šiek tiek detalių apie Vilnių sudrebinsiantį renginį.

„Šiemet muzikos savaitė sulaukė išskirtinio dėmesio iš užsienio atlikėjų ir muzikos vadybininkų. Remdamiesi praėjusių metų patirtimi, galime drąsiai teigti, kad Lietuvos muzikantai yra greičiausiai pastebimi ir aprašinėjami užsienio žiniasklaidos, juos kviečia pasirodyti užsienio festivaliuose ir renginiuose. Pernai dalyvavusiems užsienio muzikos ekspertams šventė taip patiko, kad į Vilnių sugrįš ir šiais metais“, - pasakojo „Vilnius Music Week 2013“ organizatorius muzikos vadybininkas Lauras Laučiūnas.

Organizatorius taip pat pabrėžė, kad ir patys atlikėjai noriai registruojasi muzikos savaitei. „Vos paskelbus registracijos pradžią, grupės iš kaimyninių Baltarusijos, Latvijos, Estijos ir net Kaliningrado srities ėmė siųsti paraiškas dėl galimybės pasirodyti Vilniuje“, - tikino L. Laučiūnas.

Atvirose miesto erdvėse vyksiantys koncertai bus nemokami ir truks iki vėlaus vakaro. Atėjus nakčiai, gyva muzika persikels į gyvos muzikos klubus ir barus. Už koncertus iš viduje vyksiančių renginių teks pakloti įėjimo mokestį.

Jam antrino „Sostinės dienų“ koordinatorius Remigijus Merkelys, kuris pridūrė, kad organizatoriai ištisas valandas perklausinėja norinčių dalyvauti atlikėjų atsiųstus muzikos įrašus. R. Merkelys taip pat pridūrė, kad šiemet miesto gyventojai ir svečiai galės pasidžiaugti visiems gerai žinomų atlikėjų pasirodymais. „Sostinės dienų“ atidaromojo koncerto metu Katedros aikštėje ant scenos pasirodys kaimyninės Latvijos roko žvaigždės „Brainstorm“. Kitą dieną ten pat koncertuos popmuziką ir džiazą maišantis kolektyvas „Touch and Go“, o trečiąją - šventę uždarys kultinė lietuvių grupė „Antis“, pristatysianti naują muzikinę programą pavadinimu „Baisiai džiugu“.

Visas tris dienas Gedimino prospekte veiks keturios scenos – prie Nacionalinio dramos teatro, greta Žemaitės skvero, Vinco Kudirkos ir Lukiškių aikščių. Visose keturiose scenose koncertuos tiek muzikos savaitės, tiek kiti „Sostinės dienų“ kolektyvai.

R. Merkelys taip pat atskleidė, kad renginių maratonas neapsies be naujovių. Čia vyks gatvės meno festivalis „Vilnius Street Art Festival“. „Daug detalių atskleisti negaliu, tačiau veiksmas bus susijęs su piešimu, ypač tapyba ant pastatų“, - paatviravo organizatorius. Organizatoriai žada tikrą menų sintezę, mat greta vietų tapomų pastatų muzika.

Spaudos konferencijoje dalyvavo ir patys atlikėjai: dainininkė Jurga Šeduikytė, indie roko kolektyvo „Without Letters“ lyderis Adomas Narkevičius ir praėjusių metų muzikos savaitės metu sužibėjusios grupės „The Perfect Pill“ narys Germanas Skoris.

Visi muzikos pasaulio atstovai vieningai pritarė, kad rugsėjį vyksiantis renginys yra ypač svarbus muzika besidomintiems žmonėms. Jurga Šeduikytė tikino, kad festivalyje dalyvaus ne tik kaip atlikėja, bet ir kaip stebėtoja. „Mano manymu, pagrindinis festivalių tikslas – supažindinimas. Visada malonu susipažinti ne tik su tuo, ką gerai žinomi žmonės veikia, bet ir atrasti naujų atlikėjų. Ypač kai jie yra iš kaimyninių šalių“, - kalbėjo atlikėja.

Grupės „The Perfect Pill“ narys Germanas Skoris džiaugėsi, kad toks renginys simbolizuoja, jog Lietuva yra ryškus taškas Europos muzikiniame kontekste. „Su grupe turėjome keletą koncertų Maskvoje. Po vieno iš pasirodymų prie mūsų priėjo vienas gerai žinomas muzikos kritikas, kuris paklausė, kas ten per muzikos savaitė pas mus Vilniuje vyksta. Tai rodo, kad „Vilnius Music Week“ atgarsiai nuaidėjo tikrai toli“, - džiaugėsi muzikantas.

„Vilnius Music Week 2013“ – tai jau antrus metus vykstantis atviras muzikos festivalis, kuris yra miesto šventės „Sostinės dienos“ dalis. Pastaroji Vilniuje rengiama jau dešimt metų iš eilės, į centrinės  miesto dalies gatves sutraukia šimtus tūkstančių vilniečių bei miesto svečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių